Te va EMOȚIONA. S-a făcut un film despre Munții Carpați, cea mai întinsă zonă sălbatică a Europei I GALERIE FOTO - VIDEO

Te va EMOȚIONA. S-a făcut un film despre Munții Carpați, cea mai întinsă zonă sălbatică a Europei I GALERIE FOTO - VIDEO

Cel mai emoționant film despre sălbăticia din Munții Carpați a fost realizat de WWF România, având regia asumată de un timișorean. Cristian Ilea e singurul om de imagine cu o specializare în Wildlife Filmmaking facută în Africa de Sud, susținută de Animal Planet. Filmul emoționează audiența până la lacrimi. Zona carpaților din sud-vestul României este cea mai vastă zonă sălbatică din Europa.

Filmul prezintă animale și plante rare. Românii vor descoperi scorpionii care trăiesc în munții noștri, râși, capre negre, păsări delicate și cocoși de munte colorați. ”Bogăția naturii e și bogăția oamenilor, dacă știu ce să facă cu ea!", spune Ilea.

Filmul scoate în evidenţă importanţa conservării sălbăticiei pentru comunităţile locale punând accent pe activităţile bazate pe folosirea resurselor naturale care pot să genereze beneficii economice în mod sustenabil, arată reprezentanții WWF.

S-a filmat un an în șase arii protejate distincte în Carpații din sud-vestul României (patru Parcuri Naţionale, un Parc Natural şi un Sit Natura 2000), s-a mai montat jumpătate de an. Durata documentarului este de 30 de minute. Imaginea e asumată de o echipă de profesioniști din București, Reșița și Timișoara: Cristian Ilea, Rafael Vasilcin, Silviu Matei, Mihai Leu, Olimpiu Vuia. Filmul va fi proiectat în țară începând de azi, când e prezent la Gala Ariilor protejate de la Tismana.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Sălbăticia înseamnă armonie și echilibru. O zonă sălbatică e aceea în care procesele naturale se desfășoară firesc: nici viața speciilor, nici peisajul nu sunt modificate substanțial de om sau afectate de activitățile lui. Puține astfel de zone au mai rămas în Europa și de aceea valoarea lor e, cu fiecare zi, mai mare: doar aici mai găsim specii care altădată împânzeau continentul, doar aici peisajul e încă acela al începutului de lume. Sud-vestul României este una dintre puținele astfel de zone din Europa”, mai arată cei de la WWF România.