Mureşan: Ciorbă a fost colaborator al "Doi şi un sfert"

Mureşan: Ciorbă a fost colaborator al "Doi şi un sfert"

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a declarat, astăzi, la ieşirea de la DNA, că denunţătorul său, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, ar fi fost colaborator al fostei unităţi "Doi şi un sfert", din Baia Mare.

Prezent la DNA pentru studierea dosarului de urmărire penală în dosarul "Pălincă şi calataboşi", Mureşan a mai declarat că şefii "Doi şi un sfert" din Baia Mare din perioada în care Ciorbă era colaborator au fost ulterior promovaţi în DNA şi în Ministerul de Interne.

Fostul ministru al agriculturii din Guvernul CDR a mai afirmat că va face o cerere la procurori pentru a-i prezenta tot filmul realizat de procurori în urma filajului la care a fost supus.

În data de 18 decembrie 2007, Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, i s-a înlocuit interdicţia de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara şi, în plus, i-a interzis acestuia să ia legătura cu Decebal Traian Remeş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mureşan are interdicţie de a mai lua legătura şi cu omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, Ion Simion şi Alic Florea. Pe 12 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins o cerere a fostului ministru care dorea să plece pentru 5 zile din România.

Probele procurorilor arată că, în cursul lunii septembrie 2007, Ioan Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă către Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta din urmă să favorizeze firmele omului de afaceri la licitaţii publice, organizate de instituţii publice aflate în subordinea demnitarului. În acelaşi scop, Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Ioan Mureşan, ar fi promis că va oferi şi un autoturism de lux.

(12:40)