Editura Evenimentul si Capital

NASA a postat pe internet mesajele pentru extratereştri

Înregistrările au fost impimiate pe discuri din aur.
Autor: | | 2 Comentarii | 504 Vizualizari

NASA a postat online toate înregistrările sonore destinate unor eventuale forme de viaţă inteligente extraterestre. În afară de salutări în 55 de limbi, poate fi ascultat un eşantion de sunete din viaţa zilnică şi o colecţie de piese muzicale.

Înregistrările sonore călătoresc la bordul sondelor Voyager 1 şi 2, lansate în 1977 pentru studierea planetelor din afara sistemului solar. Reunite sub titlul Golden Record, acestea au fost imprimate pe discuri de aur, rezistente în timp.

Pe lângă saluturile rostite de o voce feminină, sunt imprimate sunete din viaţa curentă, cum ar fi vântul sau ploaia, un tren şi o maşină, maimuţe şi elefanţi sau gânguritul unui bebeluş în braţele mamei. NASA s-a gândit şi la muzică, alcătuind o listă variată, cu piese de la Bach la Chuck Berry şi Louis Armstrong, trecând prin culturile muzicale senegaleză, chineză sau peruană.

Mesajele trimise în spaţiu nu cuprind doar încercarea de a oferi un rezumat al omenirii prin sunete, ci există şi 116 fotografii ale unor locuri simbolice de pe Pământ, scheme ale sistemului solar şi o explicaţie a sistemului nostru numeric
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro