Nepotismul de milioane de euro de la Autostrăzi a ajuns la DNA

Nepotismul de milioane de euro de la Autostrăzi a ajuns la DNA

Un director care a stat numai jumătate de an în funcție la CNADNR a dat șapte contracte publice către societatea fratelui său, deși a fost atenționat că se afl ă în conflict de interese.

Răzvan Emil Teodorescu, fost director Achiziții în Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), a fost reclamat la DNA după ce inspectorii de integritate au descoperit că s-a aflat în conflict de interese. Mai mult, el este bănuit de comiterea unor fapte de corupție după ce a acordat mai multe contracte ale instituției în care era director către o firmă administrată de fratele său.

Potrivit ANI, în 2013, Emil Teodorescu a semnat mai multe contracte, în valoare de 6,1 milioane de euro, cu Anduna Servimob SRL & Teo Trans Consulting SRL, în condițiile în care fratele său este administrator și asociat al firmei din urmă.

Licitații câștigate

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit raportului de verificare obținut de „Evenimentul zilei”, Adrian Mugurel Teodorescu este acționar cu 97 % și administrator al firmei care a reușit performanța să câștige șapte licitații privind marcajele rutiere pentru șosele din București, Craiova, Timișoara, Cluj, Constanța și Brașov.

De fiecare dată, firma fratelui directorului din CNADNR s-a situat la mijlocul clasamentului ca ofertă de preț, dar, în final, a câștigat toate contractele în defavoarea unor firme mari din Spania sau Suedia.

Decizia a fost raportată la Consiliul de Soluționare a Contestațiilor, organism care a propus eliminarea firmei fratelui directorului din competiție. Invocând urgențe în semnarea contractelor, fostul director al CNADNR Mircea Pop și fratele lui Mugurel, chiar directorul Emil Teodorescu, au semnat o adresă potrivit căreia lucrările pot să înceapă deoarece contractele sunt legale.

Riscă 5 ani de închisoare

Răzvan Emil Teodorescu a fost director în CNADNR numai șase luni, în 2013, suficient cât să acorde, ilegal, șapte contracte către firma fratelui său. Durata acestor înțelegeri era de doi ani. Teodorescu fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, însă fostul director din CNADNR nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, potrivit ANI. Teodorescu ar fi folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției. De aici au rezultat indicii privind săvârșirea unor fapte de corupție, fapte pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani.