UPDATE. COD GALBEN și PORTOCALIU de NINSORI ȘI VISCOL. Când vom scăpa de vremea rea

UPDATE. COD GALBEN și PORTOCALIU de NINSORI ȘI VISCOL. Când vom scăpa de vremea rea

Meteorologii au emis, în această dimineață, două noi avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabile de mâine dimineață, de la ora 6.00, până joi dimineață, la ora 10.00.

UPDATE 3. Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat în această seară, în cadrul Comadamentului de Iarnă de la Guvern că nu se poate şti dacă mâine va fi emis un nou cod roşu de vreme rea. Acesta a precizat că meteorologii vor emite o astfel de atenţionare dacă vor fi îndeplinite condiţiile pentru aceasta.  În plus, Sandu a precizat că în Capitală, viscolul şi căderile de zăpadă nu vor fi la fel de puternice ca sâmbătă şi că de joi seară, situaţia se va îmbunătăţi simţitor. Cod galben şi portocaliu de viscol Meteorologii au mai emis încă o atenționare meteo cod galben și portocaliu de viscol, valabilă de mâine seară de la ora 23.00 și până joi dimineață, la ora 10.00.  Avertizarea COD GALBEN vizează jumătatea vestică a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

Potrivit avertizării COD PORTOCALIU, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60-70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă.

În cursul zilei de joi, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40-50 km/h), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă. Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea. UPDATE 1. "De data asta nu am anunţat Cod Roşu, meteorologii analizează toate informaţiile şi dacă va fi cazul de Cod Roşu, vor anunţa în cel mai scurt timp posibil. Dar deocamdată avem coduri portocaliu şi galben. Directoarea executivă analizează toate datele. Vom vedea", a declarat pentru EVZ Ion Sandu, directorul Autorităţii Naţionale de Meteorologie. Avertizarea COD GALBEN este valabilă în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei. În zonele menționate, va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, la rafală depășind viteze de 50-55 km/h, temporar viscolind și troienind zăpada. De asemenea, în intervalul menționat va fi valabilă și o avertizare COD PORTOCALIU, ce va viza cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. În aceste regiuni, ninsorile vor fi abundente, iar viteza vântului la rafală va depăși, temporar, 60-70 km/h. În județele Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea viteza vântului va depăși 70 - 80 km/h.  Drept urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIȚI ȘI:

  • Situația DRUMURILOR BLOCATE din cauza zăpezii. Au fost redeschise A3 și un troson din autostrada A2
  • Ponta se foloseşte de vremea rea ca să-şi facă imagine bună
  • Cod Roşu pentru baronii roşii. Cum a devenit prima ninsoare un dezastru meteorologic
  • ORAȘ înghețat sub ZĂPEZI CÂT CASA. GALERIE FOTO
  • "Incompetenţa autorităţilor" blochează circulaţia între judeţele Constanţa şi Tulcea
  • URGIA ALBĂ. SUTE DE ROMÂNI au fost BLOCAȚI DE ZĂPADĂ ȘI VISCOL. Copii, gravide și bolnavi, SALVAȚI DINTRE NĂMEȚI
  • Autorităţile au trimis Armata în "război" cu Teroarea albă şi Codul Roşu
  • AFACEREA "DESZĂPEZIREA". 100 de milioane de euro, spulberate de viscol