Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Percheziţii la Consiliul şi Spitalul Judeţean Ialomiţa. Sunt vizați de anchetă: preşedintele CJ Silvian Ciupercă (PSD) şi conducerea unității medicale

Silvian Ciupercă foto http://ialomita.semnal.eu
Autor: | | 25 Comentarii | 2336 Vizualizari

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, miercuri dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, fiind vizat şi preşedintele CJ, Silvian Ciupercă.Surse judiciare au explicat că este vorba de infracţiuni de trafic de influenţă şi abuz în serviciu privind achiziţii publice.

Update ora 10.00 Potrivit unor surse judiciare ancheta vizează mai multe fapte de corupție.

 • Activităţi ilicite desfăşurate la S.J.U. Slobozia în perioada în care manager al instituţiei era Vasile Olaru (achiziţionarea unui program de gestiune informatică a activităţii printr-un număr de trei contracte încheiate în aceeaşi zi, prin achiziţie directă, toate situate ca valoare sub plafonul de 30.000 de euro impus de lege pentru metoda achiziţiei directe, deşi program de acest fel exista în instituţie.
 • Angajarea în cadrul S.J.U Slobozia a unei asistente medicale, cu contract de prestări servicii, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa
 • Din cercetările penale efectuate ulterior, au rezultat indicii temeinice că în aceiași perioadă aprilie-mai 2014, Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița, abuzând de prerogativele funcției sale, având un ascendent asupra subordonaților săi, i-a determinat pe membrii comisiei de licitație din cadrul Consiliului Județean Ialomița, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii în mod fraudulos a contractului de concesiune pentru suprafața de 495,6593 ha, teren agricol aparținând domeniului privat al Consiliului Județean Ialomița, societății SC GREEN HARVEST SRL, ( cel de-al doilea ofertant clasat, la licitația publică), favorizând interesele societății în detrimentul bugetului local Ialomița.
 • Din actele de urmărire penală au rezultat indiciicu privire la faptul că în perioada iulie-septembrie 2014,  Nițescu Vasile, director al SC Ultex SA Țăndărei, i-a cerut lui Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița să intervină la nivelul ANAF, pentru a influența decizia legată de SC Ultex SRL, aflată în procedura falimentului, în sensul schimbării avizului negativ al ANAF Prahova cu privire la vânzarea SC Ultex SA, într-un pozitiv.
 • O altă parte a anchetei vizează angajați din cadrul Consiliului Județean Ialomița și din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cercetați pentru infracțiuni de corupție, în sensul că aceștia sprijină interesele unor persoane prin intervenirea pe lângă funcționari publici pentru ca aceștia să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu referitoare la activitățile desfășurate în cadrul unor proiecte de finanțare europeană.
 • Update ora 09.00 Vasile Silvian Ciupercă a fost până în 1990 profesor de matematică și director al Liceului teoretic Țăndărei. El  fost ales primar al orașului Țăndărei în perioada 1996-2001. Din ianuarie 2001 a  fost validat deputat al PSD. Din 2004 el este președinte al CJ Ialomița.

  Potrivit procurorilor DNA, în acest dosar sunt vizaţi, în afara preşedintelui CJ Ialomiţa, şi directori din cadrul Spitalului Judeţean Ialomiţa, cu suspiciuni de fapte de corupţie. Sursele citate precizează că procurorii fac percheziţii şi la mai multe firme unde există suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice săvârşite de către funcţionari ai statului.

  • Într-un comunicat de presă remis, miercuri dimineaţă, DNA precizează că procurori din cadrul Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie a Direcţiei Anticorupţie fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

  Conform aceluiaşi document, percheziţiie făcute de către procurorii DNA se desfăşoară în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia instituţie publică unde au loc percheziţii este Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia.

  În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
  Alte articole din categoria: Fapt divers

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  ziare.com
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


  Sex: M / F
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate