Nicolas Cage, alias "Ghost Rider 2", a ajuns în România

Nicolas Cage, alias "Ghost Rider 2", a ajuns în România

Actorul a sosit în Capitală în weekend, în compania familiei (soţia, Alice Kim Cage, şi fiul în vârstă de 5 ani, Kal-el Coppola Cage) şi a unui staff minim, compus din două persoane.

Pe 1 noiembrie iau startul filmările la "Ghost Rider 2 - the Spirit of Vengeance", iar interpretul rolului principal, Nicolas Cage, a sosit în România sâmbătă, potrivit directorului de marketing al Castel Film, Bogdan Moncea.

Conform declaraţiilor acestuia, actorul a venit acompaniat de familie şi de un staff minim, alcătuit dintr-un machior şi dintr-o persoană care se ocupă de costume. Asistenta lui Cage din partea Castel Film, Smaranda Comănescu, i-a adus actorului la hotel supă de pui pentru fiul său.

Deocamdată, programul lui Cage este liber. A fost deja de acord să se lase intervievat de câteva posturi TV autohtone. Înainte să înceapă filmările, Nicolas Cage va fi oaspetele de onoare al Balului de Caritate de Halloween de la Palatul Parlamentului, care va avea loc pe 30 octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Distribuţie încă în negocieri

Colega de distribuţie a lui Cage, Violante Placido ("The American"), a ajuns în România joi, în compania tatălui ei, Michele Placido, şi s-a declarat încântată de Bucureşti. Alături de cei doi, distribuţia "Ghost Rider 2 - the Spirit of Vengeance" îl include pe Ciaran Hinds ("Harry Potter şi Talismanele morţii", "Va curge sânge", "Munchen"), iar un alt rol important i-ar putea reveni lui Christopher Lambert, cu care însă negocierile nu au fost încă finalizate, potrivit lui Moncea.

Actorii români care vor juca alături de Nicolas Cage în filmul regizat de Mark Neveldine şi Brian Taylor (care au mai realizat împreună "Crank", "Crank: High Voltage" şi "Gamer") şi produs de Sony Pictures sunt Cristi Iacob, Sorin Tofan, Valentin Popescu, Constantin Puşcaşu şi Ioan Andrei Ionescu. Acest proiect reprezintă totodată primul lungmetraj realizat în ţara noastră care va fi filmat în tehnologie 3D digitală de ultimă generaţie, fără postproducţie, şi se va baza pe efecte speciale vizuale şi pirotehnice, toate în premieră în România.

Deşi directorul de imagine nu e român - ambii regizori operează şi camera -, o echipă de circa 200 de tehnicieni şi artişti în cea mai mare parte autohtoni vor încerca să asigure un standard de cea mai înaltă calitate a filmărilor.

Turcia, în suspensie

Filmările vor începe pe 1 noiembrie şi vor dura până la sfârşitul lunii februarie. Până în ianuarie se va filma exclusiv în România, însă pe final e posibil ca echipa să se mute în Turcia, unde s-a efectuat deja o prospecţie, conform declaraţiilor lui Moncea.

Trei decoruri spectaculoase vor fi construite pe platourile Castel Film. Unul dintre acelea principale va fi găzduit de platoul 5 care este în momentul de faţă cel mai mare platou din Europa. Printre locurile din ţară alese pentru "Ghost Rider 2- the Spirit of Vengeance" se numără Sibiul şi împrejurimilesale, Transfăgărăşanul, Târgu-Jiu, Castelul Hunedoara şi Bucureştiul.

În toate aceste zone, pregătirile au început deja. Antrenamentele cascadorilor, dar şi pregătirile motocicletelor şi maşinilor care vor participa la filmări se desfăşoară în ritm intens la Castel Film, în timp ce costumele se realizează la atelierele Dada din Bucureşti.