Editura Evenimentul si Capital

Nicuşor Constantinescu cere eliberarea din arest pentru a se trata în străinătate

Autor: | | 11 Comentarii | 553 Vizualizari

Adus la Constanţa, unde este cercetat în stare de arest preventiv pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a cerut magistraţilor Tribunalului termen pentru studia dosarul având în vedere că a fost la tratament în SUA. Inculpatul a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe cauţiune menţionând că, pentru salvarea vieţii, doreşte să-şi continue tratamentul în străinătate.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat într-o sală plină cu membri ai familiei, angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa şi apropiaţi ai lui Nicuşor Constantinescu. El a negat faptele pentru care este acuzat precizând că va da declaraţii după ce va studia dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Judecătoarul a acceptat ca după şedinţă să i se pună la dispoziţie dosarul, pentru pregătirea apărării, urmând ca instanţa să discute, pe fond, la termenul stabilit pentru 17 decembrie . În acelaşi timp s-a pus în discuţie  măsura menţinerii arestului preventiv având în vedere că cele 30 de zile, dispuse prin mandatul iniţail, expiră săptămâna viitoare. Inculpatul a mai cerut să îi fie aprobat tratamentul de radioterapie, “fiecare zi de întârziere înseamnă, pentru mine, diminuarea şanselor de a mă însănătoşi”.

Avocatul Marius Mocanu a pledat pentru nevinovăţia clientului său prezentând argumente. “În anul 2011, prefectul judeţului Constanţa a formulat o plângere penală împotriva lui Nicuşor Constantinescu, pentru abuz în serviciu, pentru aceleaşi fapte iar Parchetul Judecătoriei Constanţa a dispus o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.  La acest moment, există o soluţie pronunţată de Judecătoria Constanţa în data de 10 septembrie 2014 prin care se confirmă faptul că Nicuşor Constantinescu este nevinovat şi că orice faptă care se poate reţine acolo este de natură contravenţională” a explicat avocatul Marius Mocanu.

În timp ce procurorul DNA Constanţa a cerut menţinerea arestului preventiv  pentru Nicuşor Constantinescu, apărarea a formulat o cerere de înlocuire a restului preventiv cu măsura controlului judiciar sub cauţiune, urmând ca instanţa să admită, sau nu, cererea şi eventual, să fixeze cuantumul unei cauţiuni. După achitarea cauţiunii, se poate discuta fondul cererii, dacă se va admite sau nu, de către instanţă, revocarea arestului preventiv.  În privinţa dorinţei lui Nicuşor Constantinescu de a se tratat în străinătate, avocatul Marius Mocanu a venit, la final, cu precizări. “Din actele medicale depuse la dosar rezultă faptul că aparatele care există în România nu sunt de acelaşi nivel , ca tehnologie, cu cele care există, spre exemplu, în Turcia, situaţie în care Nicuşor Constantinescu ar dori să beneficieze de posbilitatea de a se trata acolo unde i se poate acorda cel mai bun tratament posibil”. Instanţa a amânat pronunţarea pentru 2 decembrie.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro