Editura Evenimentul si Capital

Nicuşor Constatinescu scapă de arest la domiciliu în dosarul Centrul Militar Zonal. “Şi Radu Mazăre va fi eliberat de ICCJ”

Nicuşor Constantinescu
Autor: | | 7 Comentarii | 2008 Vizualizari

Curtea de Apel Constanţa a respins, astăzi, contestaţia DNA şi a menţinut decizia Tribunalului care a dispus, în data de 16 aprilie, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal în care Nicuşor Constantinescu este judecat pentru abuz în serviciu. El nu poate părăsi încă domiciliul, aşteptând pronunţarea Curţii de Apel şi în dosarul în care este cercetat pentru plăţi nelegale în valoare de opt milioane de euro.

În dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu va fi cercetat sub control judiciar, având însă interdicţia de a-şi execita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a cerut, astăzi, Curţii de Apel  eliberarea din arestul la domiciliu şi în dosarul în care la jumătatea lunii aprilie a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, fiind cercetat alături de producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, pentru alte infracţiuni de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional şi conflict de interese, cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

„Sunt acuzat că am finanţat sportul şi cultura”

Nicuşor Constantinescu a declarat la ieşirea din sala de judecată a Curţii de Apel că arestarea la domiciliu în ultimul dosar nu se justifică. „Nu există în dosarul acesta nici un fel de acuzaţie, ci doar că am finanţat prin hotărâri de Consiliu Judeţean,în vigoare, Festivalul de muzică uşoară Mamaia 2012 şi 2013, Festivalul de muzică populară, că am finanţat cluburile sportive, HCM Constanţa, Volei Club Municipal Constanţa, Rugby Club Judeţean Constanţa şi altele, de când sunt ales local. Am recunoscut că am finanţat pentru că au fost în vigoare. Acum se judecă în contencios administrativ ” a comentat preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

„Nu există probe împotriva mea. Nici împotriva lui Radu Mazăre”

Nicuşor Constantinescu susţine că inculparea lui ar fi fost făcută „în urma abuzurilor” procurorilor DNA. „Sunt arestat, hărţuit, se împlineşte un an şi ceva de când tot sunt în arestări, în cercetări, care toate au la bază aşa zise abuzuri în serviciu. Nicio acuzaţie nu spune că Nicuşor Constantinescu ar fi luat bani, mită, ar fi cerut euroi, deşi am licitat zeci de milioane de euro şi toate licitaţiile s-au făcut legal. Nu sunt acuzat cu nicio centimă că aş fi influenţat vreo firmă. Nu sunt vinovat cu absolut nimic pentru că nu există nicio probă împotriva mea. Aşa cum nu este vinovat nici primarul Radu Mazăre, şi o să vedeţi că va fi eliberat definitiv de către ICCJ. Aşa cum nu este vinovat nici Sorin Strtuinsky, administratorul şi proprietarul televiziunii Neptun”.

Contractele de publicitate nu sunt mită

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îşi apără prietenii, pe Radu Mazăre şi pe Sorin Strutinky, arestaţi pentru fapte de corupţie într-un dosar cu mită de 7 milioane de euro, prin contracte de publicitate încheiate cu firma de salubrizare a deputatului Eduard Martin. „Acuzaţia împotriva lui Mazăre este hilară. Eram angajat în 1997 la TV Neptun când a câştigat Polaris contractul de gunoi pentru municipiul Constanţa, primar era Gheorghe Mihăieşi. Şi atunci Polaris a făcut contracte şi cu MTC şi cu TV Neptun şi cu toată mass media din România. Un procent din activitatea Polaris era destinat pentru promovare şi publicitate. Nu numai la TV Neptun. În toate celelalte oraşe din ţară şi din Constanţa unde Polaris îşi desfăşoară activitatea”.

DNA  şi ANAF încalcă libertatea presei

Nicuşor Constantinescu acuză DNA şi ANAF, care în ultima perioadă au efectuat controale repetate la sediul TV Neptun, de încălcarea libertăţii presei. „Ce vină au jurnaliştii de la TV Neptun care sunt angajaţi acolo, că este cercetat patronul Sorin Strutinsky în acest dosar. Dar ei ca jurnalişti, ce vină au să li se solicite verificarea emailurilor, a corespondenţei profesionale, personale. Este un abuz, şi este foarte trist” a declarat Nicuşor Constantinescu. El susţine că, de fapt, ţinta „atacurilor” este tripleta  Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. „Probabil că DNA şi mai nou ANAF, vor să distrugă şi TV Neptun şi cotidianul Telegraf şi orice mijloc mass media care le dezvăluie răutăţile pe care le fac. Noi suntem ţinta pentru că eu, cu Strutinsky şi cu Mazăre am fondat aceste trusturi de presă. Probabil că sunt speriaţi că aceste trusturi de presă îi sancţionează politic. Nu vedeţi că ANAF închide magazine şi lasă sute de oameni fără loc de muncă?”
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro