Nigeria: islamiștii au ucis 59 de elevi într-un internat din nordul țării, multe dintre victime au ars de vii

Nigeria: islamiștii au ucis 59 de elevi într-un internat din nordul țării, multe dintre victime au ars de vii

Gruparea islamistă Boko Haram a împușcat mortal și a ars de vii 59 de elevi, toți de sex masculin, ai unui internat din nord-estul țării, un atac care a șocat comunitatea internațională.

„O parte dintre cadavrele elevilor au ars integral” a declarat comisarul de poliție Sanusi Rufai despre victimele atacului asupra unui liceu din orașul Buni Yadi situat în statul Yobe, din nod-estul țării.

Multe dintre cadavre au fost descoperite în tufișurile din jurul internatului, elevii murind probabil din cauza rănilor suferite, a mai declarat acesta. Toate victimele sunt de sex masculin iar toate cele 24 de clădiri ale complexului au fost incendiate și au ars complet. Președintele nigerian Goodluck Jonathan a calificat atacul drept „unul crud, comis de teroriști instabili psihic și fanatici care și-au pierdut orice moralitate umană și au ales în schimb bestialitatea”. Mii de nigerieni au căzut victime grupării teroriste Boko Haram care vrea să instaureze un stat islamist în nordul Nigeriei. Numai luna aceasta peste 300 de persoane au fost ucise de islamiști luna aceasta, un sat întreg fiind șters de pe fața pământului. „Acte de teroare de nedescris” a reacționat atunci John Kerry, secretarul american de Stat. Incapacitatea armatei nigeriene de a asigura protecția locuitorilor din nordul țării a iritat opinia publică din Nigeria. Președintele a ordonat o contraofensivă anul trecut în mai, fără rezultate concrete însă. Din contra, islamiștii s-au răzbunat pe populația locală după această ofensivă. Armata a anunțat astăzi că trupele sale sunt în urmărirea atacatorilor de la liceul din Buni Yadi, fără a oferi detalii.

Ne puteți urmări și pe Google News