Noi sporturi pentru JO 2020

Noi sporturi pentru JO 2020

Procesul de selecţie a noi ramuri sportive care vor fin incluse în programul olimpic, a fost deschis de către comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo.

Conform noilor reforme aprobate de CIO, organizatorii JO au calitatea de a adaugă programului clasic discipline suplimentare, bazate pe popularitatea lor în rândul tinerilor sau a populaţiei locale, cu scopul ca promovarea valorilor olimpice să aibă o mai mare răspândire, relatează EFE.

Pe 30 septembrie, comitetul de organizare nipon va anunţat disciplinele sportive ce vor fi propuse spre aprobare de către CIO. Pentru a deschide acest proces de selecţie, organizatorii au transmis un formular tuturor federaţiilor recunoscute de CIO, inclusiv celor neolimpice, care până pe 8 iunie trebuie să facă propuneri dacă sunt interesate. O comisie va efectua o selecţie a noilor discipline aspirante la programul olimpic pe 22 iunie, iar federaţiile care au făcut propuneri vor fi invitate să facă o prezentare la Tokyo în luna august, informează agerpres.

Decizia finală se va anunţă pe 30 septembrie şi va fi ratificată la sesiunea 129 a CIO, care se va reuni la Rio de Janeiro, în ajunul JO 2016. Baseball, softball, surf, karate, squash şi escalada figurează printre disciplinele care aspiră să fie prezente la JO 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News