Editura Evenimentul si Capital

Noua stagiune a Operei Naționale debutează într-o sală europeană

„La Traviata” deschide noua stagiune a Operei Naționale București
Autor: | | 0 Comentarii | 75 Vizualizari

Premiera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran, este spectacolul care deschide stagiunea 2014-2015 astăzi.

Astăzi, Opera Națională își invită spectatorii la premiera operei „La Traviata” de Giuseppe Verdi, într- o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran. Acesta a îmbinat clasicul cu noile tendințe în regia de operă, și cu aportul scenografului Gary Mc- Cann și al dirijorului Alexander Prior, spectacolul de la București se anunță a fi o interpretare inedită și captivantă a acestei capodopere verdiene. Deschiderea stagiunii marchează, totodată, un moment important în istoria instituției, respectiv redarea frumuseții arhitecturale și cromatice a clădirii Operei Naționale București și îmbunătățirea acusticii sălii de spectacole. „Am făcut un studiu care presupunea remodelarea întregii incinte a Operei. Ea a fost construită în 1953 de către arhitectul Octav Doicescu. Clădirea a suferit multe intervenții nefericite”, a povestit Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naționale.

Acustică îmbunătățită

La fel ca și Sala Palatului, sala de spectacole a Operei Naționale avea o acustică slabă, spune managerul Operei. „Studiul despre care vă spuneam a fost realizat împreună cu un specialist german, Wolfgang Ahnert, cunoscut pentru cercetările sale asupra nevoii de îmbunătățire a acusticii sălii. I-am respectat proiectul și am făcut tot ceea ce a depins de noi”, spune directorul general Răzvan Ioan Dincă. Fosa a fost dărâmată și returnată, s-au schimbat finisajele sălii, podeaua, lojele au fost refăcute, mobilierul recondiționat.

Recitaluri, concursuri și gale

Stagiunea 2014-2015 va aduce în prim-plan artiști importanți, recunoscuți pentru spectacolele de operă sau balet realizate pe scene renumite din întreaga lume. Recitalurile tematice, Concertul de Anul Nou, Gala Internațională de Balet, Concursul Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra” – ediția a III-a, Promenada Operei – ediția a IX-a completează paleta de evenimente din noua stagiune.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate