Noul preşedinte al Federaţiei Balcanice de Echitație, ales în România

Noul preşedinte al Federaţiei Balcanice de Echitație, ales în România

România contează din ce în ce mai mult pe harta sportului ecvestru. După ce a demonstrat anul trecut, prin Balcaniada de Echitaţie, că poate organiza competiţii la standardele impuse de Federaţia Ecvestră Internaţională, pentru prima dată, în acest week-end, ţara noastră a gazda alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Balcanice de Echitație.

Noul preşedinte al Federaţiei Balcanice, care a fost ales prin votul tuturor preşedinţilor statelor din sudul şi estul Europei, este Alan Andabaka, reprezentantul Croaţiei. Andabaka a prezentat noua strategie pentru poziţionarea competiţiilor balcanice în cadrul concursurilor internaţionale de mare anvergură. “În acest moment, cel mai important lucru pentru competiţiile balcanice este o participarea semnificativă din partea tuturor ţărilor. Îl felicit pe Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române, pentru că a reuşit anul trecut, prin organizarea Balcaniadei de Sărituri peste Obstacole, să ridice standardele  competiţiei”, a noul preşedintele al Federaţiei Balcanice de Echitaţie.

Noul preşedinte al Federaţiei Balcanice de Echitaţie s-a bucurat şi de susţinerea României.

“Obiectivele Federaţiei Ecvestre Române sunt de a creşte valoarea acestui sport în România. Ne dorim să le oferim sportivilor noştri toate condiţiile pentu a face performanţă. Facem eforturi deosebite pentru ca ţara noastră să fie la aceeaşi masă cu marile puteri din echitaţie. Pentru pima dată, după 24 de ani, anul trecut România a devenit campioană Balcanică la seniori”, a declarat Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

Ne puteți urmări și pe Google News

În țara noastră, sportul ecvestru se află într-un trend ascendent. Un număr de 500 de sportivi și 600 de cai participă sub egida Federației Ecvestre la concursuri naționale și internaționale, cu rezultate foarte bune. Există peste 63 de cluburi sportive afiliate Federației Ecvestre Române, 152 de pensiuni din România dispun de cai, iar 35 dintre acestea pot organiza în condiții bune trasee ecvestre.