Editura Evenimentul si Capital

Număr enorm de vizualizări: Cum a izbucnit de furie Hitler ÎN BUNKERUL SĂU | VIDEO

14-07/hitl-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 1800 Vizualizari

În septembrie 2004, vedea lumina zilei în Germania, filmul „Ultimele zile ale lui Hitler”, de Oliver Hirschbiegel.

Scena în care Hitler (interpretat de Bruno Ganz) are o izbuncire de furie în bunkerul său aflând că bătălia Berlinului a fost pierdută, începând cu 2006 a făcut obiectul unui număr enorm de vizualizări pe YouTube.

„Se poate vorbi despre el ca personaj istoric?”. Este ceea ce s-a întrebat jurnalistul şi romancierul Ron Rosenbaum, în postfaţa noii versiuni a operei sale „Explaining Hitler: The Search for the Origins of His Evil”, pe care a reprodus-o Los Angeles Review of Books, potrivit Slate.

Însăşi obscenitatea

Ron Rosenbaum oferă o analiză a „ceea ce ar putea fi cea mai reprodusă imagine a lui Adolf Hitler din lumea întreagă”, demonul redus la starea de banalitate. Genial în aceste parodii este că ele trivializează însăşi obscenitatea, deoarece efectul lor e direct legat de faptul că Hitler ocupă încă un loc important în ierarhia răului. Fenomenul virtual din filmul citat demonstrează până în ce punct liderul nazist rămâne un personaj istoric dificil de simplificat. „Aceste parodii de pe YouTube durează de mult timp. Faptul că ele sunt atât de vii, poate că este mai puţin un exemplu al modului în care cultura noastră îl poate digera pe Adolf Hitler decât modul în care nu o poate face”, afirmă romancierul.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate