O actriță din România a fost nominalizată la echivalentul spaniol al Premiilor Oscar

O actriță din România a fost nominalizată la echivalentul spaniol al Premiilor Oscar

Olimpia Melinte a fost nominlizată la Premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar. Actrița va concura pentru premiul la categoria "Revelaţia anului", pentru dublul rol din filmul "Canibal", regizat de Manuel Martin Cuenca, relatează mediafax.ro.

La aceeași categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina. Potrivit presei internaționale, Olimpia Melinte este descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting.

"M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă", a declarat actrița care a trebuit să învețe limba spaniolă, să urmeze cursuri de masaj și să se îngrașe 10 kilomgrame pentru acest rol.  Pelicula lui Manuel Martín Cuenca a fost nominalizată de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la opt categorii - "cel mai bun film", "cea mai bună regie", "revelaţia anului" (Olimpia Melinte), "cel mai bun actor în rol principal", "cel mai bun scenariu adaptat", "cel mai bun sunet", "cea mai bună imagine", "cea mai bună regie artistică".

Ne puteți urmări și pe Google News