Editura Evenimentul si Capital

O invitație gravă pe care o adresez colegului meu Klaus Iohannis, în vederea meciului cu Halep

Profesorul distrat.
Autor: | | 29 Comentarii | 3606 Vizualizari

Tinerii acuză pensionarii că nu stau acasă, de parcă aceștia ar ieși din apartamente de plăcere, miroase a tot felul de condimente nedigerate și a sprayuri expirate, lumea se înghesuie și mobilele sună, ușile nu se mai închid...

Știu că legile, așa zise ”Big brother” sunt importante, și numirea directorilor de servicii secrete și arestarea tuturor vinovaților din Microsoft sau EADS, când o ieși.

Știu că lumea vrea sânge și schimbarea lui Ponta. Probabil că cei din diaspora trebuie băgați în seamă și înscriși pe la ambasade, ca să poată vota. Și ca să se simtă răsplătiți pentru ce au făcut. Știu că unii magistrați se răfuiesc între ei și amândouă părțile au dreptatea lor. Dar și foștii deținuți politici trebuie decorați și legile electorale schimbate, toate, toate dintr-o dată și repede, până în primăvară!

Din aceste motive și din multe altele, seara, la mese rotunde televizoarele se înroșesc.

Este frumos observatorii , analiștii și gazetarii au pâine de mâncat. Toți se pricep la toate și sunt nemulțumiți, ca și cum ei au venit doar acum în România și fac audit.

Dar eu și mulți alți oameni simplii, ne simțim ignorați.

Am senzația și poate chiar convingerea că nici cei de la televizor, nici cei de la Cotroceni și, cu siguranță nimeni de la Primăria capitalei nu mai merge cu autobuzul sau cu tramvaiul. Cât despre cei, aproape 600 de parlamentari aș putea chiar să bag mâna în foc.

Și , atunci,măcar Colega, Domnule Președinte, printre atâtea probleme naționale și europene de maximă importanță poate încerci într-o dimineață să te sui în tramvaiul 41( Am ales un mijloc de transport la întâmplare, pot da zeci de exemple). Ai 1,93 cm, te și pregătești fizic pentru meciul cu Simona Halep, te mai apropii de poporul care te-a ales.

Să vezi ce se înjură oamenii între ei, fără să știe de ce. Tinerii acuză pensionarii că nu stau acasă, de parcă aceștia ar ieși din apartamente de plăcere, miroase a tot felul de condimente nedigerate și a sprayuri expirate, lumea se înghesuie și mobilele sună, ușile nu se mai închid...

Hai, poate ne și cunoaștem. Poate și DNA-ul, campionul campionilor, bagă puțin geana să vadă câți bani s-au cheltuit și se cheltuie doar pentru transportul de suprafață, în Capitală, de exemplu. Câtă consultanță, câți specialiști, câți oameni cu salarii enorme se chinuie prin birouri ca noi să înghețăm și apoi să ne strivim. Poate, deși nu prea cred...
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro