O mare bancă din România VA FI VÂNDUTĂ!

O mare bancă din România VA FI VÂNDUTĂ!

Grupul bancar austriac Oesterreichische Volksbanken AG (ÖVAG) a demarat procesul de vânzare a diviziei sale din România şi a angajat Rothschild Bank să se ocupe de acest proces, informează agenţia austriacă APA, citând surse din mediul financiar.

Un purtător de cuvânt de la ÖVAG a refuzat să comenteze miercuri aceste informaţii, informează Agerpres.

Oesterreichische Volksbanken AG, la care statul austriac deţine 43% din acţiuni, trebuie să vândă pachetul de 51% din acţiunile Volksbank până în 2015, în conformitate cu planurile aprobate de Uniunea Europeană privind acordarea de ajutoare de stat pentru ÖVAG.

Anul trecut, ÖVAG a înregistrat pierderi de peste 200 de milioane de euro, unul dintre motive fiind şi pierderile înregistrate de divizia din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea diviziei din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmare a preluării Volksbanken International AG de către Sberbank, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

În prezent, reţeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unităţi, dintre care 23 sunt în Bucureşti.