O noua tragedie "rom-italiana"

O noua tragedie "rom-italiana"

Doua romance au fost gasite moarte, cu gatul taiat, intr-un hotel din Roma. Principalul suspect este un roman, prietenul uneia dintre victime. Mobilul dublei crime a fost gelozia.

Cele doua tinere aveau 20, respectiv 21 de ani, iar cadavrele lor au fost gasite vineri noaptea in Hotel dei Mille, situat pe strada cu acelasi nume din capitala Italiei, in apropierea garii Termini si a Bisericii Maria Maggiore.

Carabinierii au fost anuntati prin telefon, la miezul noptii. Acestia au descoperit intr-o camera trupul primei femei, apoi, intr-o incapere invecinata, au dat peste trupul insangerat al celeilalte fete. Amandoua fusesera ucise in acelasi mod: aveau gatul taiat.

Suspect cu cazier patat

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalul suspect este un roman, pe care anchetatorii l-au depistat pe baza listei apelurilor efectuate de pe telefonul sau mobil. El a fost cel care a anuntat crima printr-un apel anonim, iar carabinierii l-au arestat intr-un parc din zona Colle Oppio, in apropierea Colloseumului. Barbatul avea asupra sa un cutit patat de sange.

Presa italiana a anuntat ca victimele erau prostituate. Cotidienele „Corriere della Sera” si „La Stampa” au relatat ieri ca suspectul locuia impreuna cu prietena sa, una dintre cele doua fete ucise vineri noaptea, intr-o camera din Hotelul dei Mille. Potrivit anchetatorilor, asasinul a actionat din gelozie.

El si-a ucis prietena fiindca aceasta avea o relatie cu un alt barbat. Cealalta victima a platit cu viata pentru ca era prietena fetei si, potrivit anchetei, ar fi fost de fata atunci cand asasinul a atacat prima oara.

Reconstituirea crimei Conform cotidianului „Corriere della Sera”, romanul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, are in cazier mai multe jafuri, furturi si trafic de droguri. El este audiat in sediul carabinierilor din strada In Selci, din Roma, iar acestia incearca sa refaca biografiile celor doua victime, precum si firul evenimentelor din noaptea tragediei.

Potrivit postului Realitatea TV, investigatiile se desfasoara in colaborare cu atasatul la Roma al Ministerului roman de Interne. Cotidianul „La Stampa” a anuntat ieri ca anchetatorii au identificat si audiat mai multe persoane, in incercarea de a reconstitui dublul asasinat si de a obtine dovezi despre autorul atacului.

Nimeni n-a auzit nimic

Proprietarii hotelului sustin ca nu au auzit nimic in acea noapte, versiunea lor fiind confirmata si de turistii cazati acolo in acea dimineata. „Nu am auzit nimic si n-am simtit nimic, doar sosirea ambulantei si a carabinierilor”, a declarat unul dintre clientii hotelului.  „Aici nu s-a mai petrecut niciodata ceva asa de grav, dar situatia se inrautateste”, a declarat un comerciant din zona, citat de „Corriere della Sera”.

Ultima ora

Potrivit cotidianului „La Repubblica”, Marian Negoita, (31 de ani) a recunoscut comiterea asasinatului. Cele doua victime sunt concubina sa, Bulai Alina Clara (21 de ani) si Urda Ionica (20 de ani).

PERSONAJE DE PRIMA PAGINA

Romanii, agresori si victime in Italia >  Problemele provocate in Peninsula de cetatenii romani au scandalizat anul trecut opinia publica din Italia, tensiunea fiind intretinuta de autoritati si de presa din „Cizma”, indeosebi dupa ultramediatizatul „caz Mailat”, in care un cetatean roman de etnie roma a fost acuzat ca a violat si ucis o italianca.

>  Luna trecuta, in interval de numai o luna, actiunile comune ale politistilor romani si italieni au condus la arestarea a 330 de romani, 205 dintre acestia fiind acuzati de infractiuni care aduc grava atingere persoanei, iar 23 pentru proxenetism. Intre 19 noiembrie si 11 decembrie, peste 1.000 de infractori au fost cercetati in stare de libertate in Italia, dintre care 509 pentru infractiuni care aduc grava atingere persoanei.

>  Cele mai recente agresiuni in care au fost implicati romani au marcat incheierea anului 2007 si inceputul lui 2008. Potrivit publicatiei „Il Messaggero”, un roman de 22 de ani a fost arestat, pe 28 decembrie, in San Bonifacio (langa Verona), sub acuzatia ca a batut, jefuit si violat o italianca de 50 de ani. In noaptea de Revelion, romanca Cornelia Duana a fost ucisa de amantul ei italian. Acesta a mers la casa unde femeia locuia cu parintii si a tras cinci focuri de arma in directia apartamentului. Barbatul a plecat, apoi a revenit impreuna cu doi italieni. El a vorbit cu Cornelia, apoi a impuscat-o in piept cu trei focuri de arma.