Solicitată de chinezi: O româncă este consultant în CAPITALA FENG SHUI a lumii | VIDEO şi GALERIE FOTO

Solicitată de chinezi: O româncă este consultant în CAPITALA FENG SHUI a lumii | VIDEO şi GALERIE FOTO

Langzhong este oraşul în care a fost inventat primul calendar al lumii, datorită savanţilor astronomi ai epocii. Şi, totodată, oraşul în care studiul Feng Shui a fost ridicat la rang de ştiinţă incă de acum 2300 de ani. În prezent, o româncă a fost solicitată de către administraţia locală chineză să se ocupe de organizarea unui eveniment ieşit din comun.

Cu o istorie de mii de ani, Langzhong conservă cu sfinţenie arhitectura vechiului oraş,construit după principii Feng Shui. În luna octombrie, acest oraş deosebit al Chinei va găzdui cel de-al doilea Simpozion international pe teme de Feng Shui si astronomie, cu participarea internaţională a numeroşi maestri Feng Shui şi cercetători în astronomie, dar şi astrologi.

Rezultate extraordinare

„Temele prezentate îşi propun să lămurească apropierea între astronomie, astrologie şi Feng Shui şi să clarifice anumite aspecte neelucidate ale acestor discipline interdependente. Sunt asteptaţi, pe lângă mari specialişti, şi iubitori ai Feng Shui din toată lumea, ei putând beneficia de programe de vizitare a unor locuri unice în lume”, spune Carmen Okabe, româncă stabilită în Elveţia, Ambasador al oraşului Langzhong şi al Culturii Feng Shui în lume, aleasă din nou event manager de către autorităţile locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Carmen Okabe este consultant de business si imagine,  executive coach, dar şi un expert Feng Shui de talie internaţională, vorbitor fluent a 8 limbi străine, între care se numără şi limba chineză. Am reuşit să o „descos” pe Carmen, mai pe larg, într-un moment de respiro între drumurile în China, cele prin Europa şi din ce în ce mai rar în România. Mai exact, am „prins-o” după multe ore de zbor cu avionul, la întoarcerea din China. -    Carmen Okabe, ai plecat din România deja de câţiva ani, ce poţi să îmi spui despre anii aceştia? -    Au fost pentru mine ani plini de noutate, având în vedere că a trebuit să mă adaptez vieţii în noua mea ţară de adopţie, Elveţia, dar şi plini de bucurii, satisfacţii şi mult, mult studiu, pentru că am continuat studiul medicinei chineze şi am aprofundat studiul şi aplicatiile Feng Shui, iar rezultatele sunt extraordinare! -    Te văd radiantă... -    Nu ştiu cât de radiantă, oboseala îşi spune cuvântul, dar tocmai m-am întors din China şi sunt mulţumită de ceeea ce am realizat acolo. -    Povesteşte-mi!

O minune arhiectonică

-    Ştii că eu am absolvit Facultatea de limba chineză şi de când am plecat din România am reluat legăturile de business cu China. De doi ani sunt consultant al orasului Langzhong din China, pentru dezvoltare internaţională, organizare evenimente, misiuni economice şi culturale. -    Cum ai ajuns acolo? -    Sunt mai bine de 30 ani de când am studiat Feng Shui, ale cărui aplicaţii pentru business, sănătate, frumuseţe, relaţii umane, le folosesc în activitatea mea de consultanţă. Oraşul Langzhong este vechea capitală Feng Shui a Chinei. Am ajuns acolo în cursul uneia dintre călătoriile mele, dorind să acced la originile Feng Shui. Langzhong are cel mai vechi Institut de studiu al Feng Shui şi Yijing, peste 2.300 de ani, iar oraşul îşi păstrează frumuseţea antică, nu suportă comparaţie cu noile clădiri din Beijing sau Shanghai, e o minune arhitectonică bine conservată, iar ospitalitatea oamenilor e deosebită. Apoi, faptul că ei au nevoie de serviciile mele de consultant internaţional a fost motivul pentru care am revenit. De data aceasta, am susţinut o conferinţă, evident în limba chineză, în faţa a aproximativ 300 de persoane, reprezentanţi ai administraţiei locale, în care am expus planul meu de dezvoltare regională internaţională pentru 2015. Sunt bucuroasă că întreaga conferinţă a fost televizată şi reluată a doua zi în întregime la televiziunea locală, e totuşi ceva, nu? -    Desigur, nu cred că au mai avut alţi români pe acolo, sau.. ? -    E drept că români nu cred că au mai văzut, tocmai de aceea mi-ar plăcea să pot arăta şi românilor ce frumuseţi oferă zona, vorbim de o cu totul altă Chină decât ceea ce e în traseele turistice oferite acum de către agenţiile de turism. Iar români care să vorbească chineza, cu atât mai puţin.

De nişă

-    Care e următorul pas acum? În perioada următoare mă ocup de organizarea Simpozionului internaţional pe teme Feng Shui, astrologie şi astronomie, care va avea loc la Langzhong, în perioada 22-24 octombrie, eveniment anunţat şi pe site-ul thefengshuicapital.com. Vor fi prezenţi peste 150 de specialişti Feng Shui din toată lumea. Conferinţele sunt extrem de instructive şi şansa de a fi alături de nume grandioase, monştri sacri, cum am spune noi, în domeniul lor, este extraordinară. Înapoi în Europa, pot adăuga practicii mele de coaching şi consultanţă ceea ce învăţ cu marii maeştri. -    Promite-mi că vom mai vorbi pe acest subiect interesant, „de nişă” pentru foarte mulţi. -    Desigur, vom aprofunda subiectul, e o mare satisfacţie să vezi cât de mult se pot schimba lucrurile din viaţa noastră cu puţină atenţie pentru detalii şi înţelegerea diferită a energiei care ne înconjoară. -    Îţi mulţumesc Carmen Okabe, îţi urez să nu ai o vară ploioasă în Elveţia şi să ai o toamnă fructuoasă în China, în capitala Feng Shui a lumii!