O tânără a fost accidentată mortal de un angajat al Ambasadei Austriei

O tânără a fost accidentată mortal de un angajat al Ambasadei Austriei

O studentă de 22 de ani din Călăraşi a fost acidentată mortal, ieri-dimineaţă, pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff, de către un angajat al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Şoferul se afla la volanul unei Skoda Octavia, aparţinând Corpului Diplomatic, şi venea din direcţia Casa Presei-Arcul de Triumf. Potrivit martorilor, victima a fost proiectată prin aer cel puţin 20 de metri după impact. Conducătorul auto a fost dus la IML, pentru stabilirea alcoolemiei din sânge. Şoferul are imunitate de jurisdicţie penală Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că cetăţeanul austriac nu poate fi anchetat în România, pentru că beneficiază de imunitate de jurisdicţie penală. Legea prevede că anchetatorii români au doar rolul de a întocmi dosarul penal pe care îl vor trimite autorităţilor din Austria.

Primele informaţii au fost trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru demararea cercetărilor. Dacă se dovedeşte a fi vinovat, şoferul autoturismului riscă pedeapsa cu închisoarea. Anul trecut, în martie, o tânără din Republica Moldova, Tatiana Duplei, a fost accidentată mortal tot pe Şoseaua Kiseleff, pe o trecere de pietoni. Autoarea accidentului, Anamaria Straus, femeie de afaceri, a fost trimisă în judecată în luna ianuarie anul acesta.

PRECEDENT Accidentele „diplomatice“ din ultimii ani

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 4 decembrie 2004. Un taxi în care se afla Teo Peter a fost lovit de un autoturism aparţinând Ambasadei SUA, condus de puşcaşul marin Christopher VanGoethem. Teo Peter a murit pe loc, iar taximetristul a fost rănit.
  • 11 februarie 2005. Gessner Gregory Wendell, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti, a intrat într-un Audi A4 pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. El a murit pe loc, alţi doi români fiind răniţi grav.
  • 14 noiembrie 2007. Doi funcţionari ai Ambasadei Belgiei la Bucureşti aflaţi într-o Lancia s-au izbit de un stâlp, tot în zona Herăstrău. La volan se afla o colegă de-a sa, aflată în stare de ebrietate.
  • 12 decembrie 2007. Kevin L. Sandlin, un funcţionar al Ambasadei SUA, s-a tamponat cu un autovehicul ce venea din sens opus. La volanul celeilalte maşini se afla o femeie, care a fost grav rănită şi apoi internată la Urgenţă.