Octogenară, detectiv care a prins doi escroci

Octogenară, detectiv care a prins doi escroci

Bătrâna a fost anunțată că fiul ei a făcut un accident și că trebuie să plătească 13.000 de euro victimei. Asistenta „avocatului” a primit hîrtii de ziar și a fost prinsă de poliție.

Un deţinut şi complicea sa, aflată în libertate, au fost prinşi de poliţiştii din București după ce o bătrână, pe care au încercat să o înşele prin telefon, a anunţat Poliţia.

Eufrosina Stancu și-a dat seama că este păcălită, după ce a fost sunată de un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei. Presupusul apărător i-a spus că băiatul ei a lovit cu mașina un copil, tânăr care a fost internat în stare gravă în urma accidentului. „Avocatul” i-a mai spus bătrânei că are nevoie de 13.000 de euro pentru a se înţelege cu familia victimei, altfel fiul ei ajunge la închisoare. Mai departe, escrocul a anunţat- o pe bătrână că îşi va trimite asistenta să ridice banii şi i-a cerut adresa.

A sunat la 112

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat, Eufrosina Stancu (81 de ani) a apelat la un vecin, avocat, după care a sunat la 112. Când a sosit „asistenta” la ușă, femeia i-a dat un plic cu hârtii decupate în forma bancnotelor de 100 de lei. La ieșirea din bloc, femeia a fost prinsă de polițiști și a recunoscut că a fost trimisă să ridice banii de o cunoștință aflată în penitenciar, un bărbat de 42 de ani. Mergând pe fir, anchetatorii au făcut o percheziție în celula deținutului aflat în Penitenciarul Giurgiu. După control, a fost găsit un telefon mobil și o cartelă prepay.

Metoda „accidentul” s-a răspândit pe scară largă în ultima vreme, tot mai mulți bâtrâni fiind păcăliți de falși avocați, care cer bani pentru a scăpa de închisoare rudele celor în vârstă. În realitate, telefoanele sunt date din penitenciar, de deținuți condamnați la ani grei de închisoare și care fac astfel rost de sume mari de bani.

Metoda „accidentul” este ultima modă printre hoți. În ultimii doi ani s-au reclamat sute de astfel de înșelăciuni. De obicei, banii celor păcăliți la telefon sunt depuși la bancă și trimiși prin intermediul serviciilor de transfer rapid. În cele mai multe dintre astfel de cazuri, autorii înșelăciunilor nu sunt prinși.