Editura Evenimentul si Capital

Oferte inedite şi tentante, la târgul de joburi pentru mame

Mamele si/au luat copiii cu ele, la Mama Biz
Autor: | | 0 Comentarii | 788 Vizualizari

Mamele care vor să lucreze de acasă în diferite domenii, pentru că vor şi să acorde familiei mai mult timp, au avut astăzi ocazia să participe la primul târg de locuri de muncă, cursuri de formare, colaborări şi oferte adresat mamelor- „Mama Biz”.

Târgul a fost organizat de Asociaţia Work At Home Moms (WAHM) , la filiala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.

Organizaţia îşi propune prin intermediul acestei iniţiative sociale, gratuite în totalitate, să creeze o legătură între potenţialii angajatori şi mamele care doresc să lucreze de acasă în diferite domenii.

Ofertele au fost variate şi inedite şi a fost vorba, mai ales, de puterea exemplului celor care ofereau joburi.

Cristina are trei copii şi a fost nevoită să găsească o soluţie să le poată oferi cât mai multă atenţie. Să stea cu ei acasă, dar să câştige şi un ban. Aşa ca şi-a înfiinţat o editură. Recunoaşte că nu s-a îmbogăţit din asta, dar marea ei mulţumire este aceea că „O carte a început să suţină cartea următoare, nu trebuie să mai investesc eu toţi banii”. Sunt cărţi  cu poveşti pentru copii, cu mesaj pozitiv. Editura are nevoie de corectori, dar şi de autori, activităţi care se pot realiza de acasă: „Eu fac toate acestea când dorm copiii”, adaugă  Cristina.

O altă ofertă interesantă este cea a unui centru de educaţie, din Bucureşti, care oferă cursuri de calificare, gratuite – bonă, babysitter, decorator florar, brutar şi altele. Pentru mamele care se înscriu şi au copii mici, cu vârste între 5-9 ani, centrul oferă şi locuri gratuite la after-school. Altcineva are un site prin intermediul căruia doreşte să închirieze instrumente muzicale şi are nevoie de mame care se pricep la PR. O altă organizaţie oferă cursuri de calificare (manichiurist-pedichiurist, cofetar, florar decorator, patiser) pentru mamele care au copii cu dizabilităţi. „Copiii cu dizabilităţi au neovie de atenţie specială. Trebuie să le acorzi şi mai mult timp. O Manichiuristă poate merge acasă la client sau îşi poate organiza chiar la ea un mic cabinet,”, ne spune reprezentantul organizaţiei.

Iată câteva dintre domenile în care sunt specializate mamele din WAHM: training, pilates, fonduri europene, client service, baze de date sql, editare video, PR, analize date excel, consultanţă fiscală. Oferta de joburi cuprinde colaborări precum: grafică, fotografie, PR, social media specialist etc. La târg au fost şi ateliere pentru mamele care caută îndrumare specializată: consiliere vocaţională, consiliere juridică, fiscală, joc de rol în timpul interviului, time managementul lucrului de acasă, branding personal. Oricum, cine nu a reuşit să ajungă la târg şi vrea să afle mai multe, găseşte grupul mamelor pe reţelele de socializare.  
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate