Oficialii CertAsig: compania îndeplinește acum cerințele de solvabilitate. Testele de stres ale ASFD s-au bazat pe rezultatele din decembrie 2014

Oficialii CertAsig: compania îndeplinește acum cerințele de solvabilitate. Testele de stres ale ASFD s-au bazat pe rezultatele din decembrie 2014

Compania CertAsig Asigurare - Reasigurare S.A. anunță că la data de 30 septembrie 2015 respectă cerințele prevăzute de normele actuale, respectiv regimul Solvency I, atât din punct de vedere al marjei de solvabilitate, cât și în ceea ce privește acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

De asemenea, îndeplinește toate standardele cerute de noul regim de solvabilitate Solvency II, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, a comunicat astăzi compania.

Alinierea la cerințele Solvency II se bazează pe un program de reasigurare solid, prin achiziția de capacitate suplimentară de la reasiguratori de rating minim “A”.

Referitor la programul de evaluare a activelor și pasivelor (Balance Sheet Review Extended - BSRE) derulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și a cărui finalizare a fost anunțată pe 23 noiembrie 2015, CertAsig salută decizia ASF de realizare a acestei ample și transparente evaluări asupra pieței românești de asigurări, mai scrie în comunicart.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Compania dorește să precizeze că acest exercițiu a fost realizat pe baza rezultatelor financiare de la 31 decembrie 2014, de către compania de audit și consultanță PwC - PricewaterhouseCoopers pe o metodologie care include cerințe mult mai rigide decat cerințele auditului statutar.

În prezent, managementul CertAsig colaborează îndeaproape cu auditorul statutar KPMG și cu acționarul principal, fondul de investiții Royalton Capital Investors, pentru elaborarea răspunsului către ASF.

Zilele trecute ASF a publicat rezultatul testelor BSRE, care plasau CertAsig în grupul asiguratorilor care nu dețin o marjă de solvabilitate disponibilă mai mare decât fondul de siguranță și al celor care nu dețin active admise să acopere rezervele tehnice brute mai mari decât rezervele tehnice brute.