OLANDA vrea să extindă EUTANASIA și pentru cei care „simt că viața lor s-a terminat"

Autor: | | 0 Comentarii | 220 Vizualizari

Miniștrii Sănătății și Justiției din Olanda intenționează să propună o lege care să legalizeze sinuciderea asistată inclusiv pentru persoanele care simt că „viața lor s-a terminat", chiar dacă nu suferă de o boală incurabilă.

Recent, cei doi miniştri au transmis Parlamentului, într-o scrisoare, că oamenii care „consideră că viaţa lor s-a terminat trebuie, în conformitate cu niştre criterii stricte şi atente, să li se permită să îşi încheie viaţa într-o manieră demnă pentru ei''.  

În Olanda, politica eutanasiei este larg răspândită, iar numărul celor care ajung să recurgă la această metodă crește în fiecare an.

Patru procente din 140.000 de morți, anual, aleg sinuciderea asistată.

Mai mult, a crescut și numărul oamenilor cu boli mintale care doresc sinuciderea asistată. Dacă în 2010, două persoane cu astfel de boli au cerut să fie eutanasiate, anul trecut, nu mai puțin de 56 de persoane au apelat la sinuciderea asistată. 

Ministrul Sănătăţii, Edith Schippers, a precizat în scrisoare că „din cauza faptului că dorinţa pentru încheierea vieţii apare în principal la persoanele în vârstă, noul sistem va fi limitat" la aceştia, deși nu specifică limita de vârstă.

Proiectul legislativ ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2017, potrivit www.guardian.com 
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...