Cea mai BIZARĂ CREATURĂ de pe Pământ. Poate supravieţui în SPAŢIUL cosmic. Cum arată / VIDEO

Cea mai BIZARĂ CREATURĂ de pe Pământ. Poate supravieţui în SPAŢIUL cosmic. Cum arată / VIDEO

Oamenii de ştiinţă au descoperit de-a lungul vremii o creatură considerată invincibilă.

Invincibilă pe Pământ şi poate supravieţui şi în spaţiu. Oamenii de ştiinţă spun, nu fără o nuanţă de umor”, că „omenirea a fost învinsă de această creatură mică şi urâtă, dar incredibil de rezistentă!”.

Condiţii extreme

Dar ce sunt de fapt aceste creaturi? Capabile să supravieţiască fierberii, îngheţării, deshidratării, radiaţiilor şi presiunii atmosferice, creaturile cu pricina sunt reunite în peste 900 de specii ale încrengăturii Tardigrada. Având o lungime de aproximativ un milimetru, tardigradele sunt considerate a fi cele mai rezistente creaturi de pe Terra, ele putând să trăiască şi 200 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Micile nevertebrate trăiesc în habitate acvatice şi semiacvatice, precum licheni sau muşchi. Potrivit Daily Mail, oamenii de ştiinţă au descoperit că tardigradele (numite și urşi de apă) pot fi deshidratate complet timp de câţiva ani, iar după toate acestea au capacitatea de a reveni la viaţă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De asemenea, urşii de apă pot rezista şi în aerul lipsit de oxigen din spaţiu, pot rezista la temperaturi de -273 de grade Celsius, la radiaţii de o mie de ori mai puternice decât limita oricărui animal, pot trăi zece ani fără apă! Tardigradele sunt considerate unele dintre cele mai fascinante animale, ele fiind capabile să trăiască în cele mai extreme condiţii. De fapt, sunt întâlnite peste tot pe suprafaţa Terrei, de la cei mai înalţi munţi, până în adâncimile profunde ale oceanelor.

<iframe width="620" height="418" src="//www.youtube.com/embed/qF92Ye6wl4A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>