OMUL care realizează 35 de paşi de step PE SECUNDĂ De ce are picioarele ASIGURATE pe bani mulţi / VIDEO

OMUL care realizează 35 de paşi de step PE SECUNDĂ De ce are picioarele ASIGURATE pe bani mulţi / VIDEO

Un dansator care a revoluţionat lumea dansului prin stilul inedit de abordare...

Se spune că secolul al XX-lea a inventat două dansuri uluitoare: „Dansul lunii" sau pasul lunatic al lui Michael Jackson şi „Dansul flăcărilor" ori dansul pe flăcări al lui Michael Flatley.

A revoluţionat lumea

Michael Flatley, creatorul Lord Of The Dance, aniversează 16 ani de când a intrat în Cartea Recordurilor. Doborându-şi propriul record „pentru viteza de tatonare”, cum a sunat atunci acordarea „titlului”. Prin realizarea a 35 de paşi de step pe secundă, Flatley şi-a depăşit propriul record. Care fusese stabilit în mai 1989, când realizase 28 de paşi pe secundă. În 1991, Flatley era numit "una dintre comorile în viaţă ale Societăţii National Geographic, pentru măiestria unei forme de artă", cea mai tânără persoană la acea vreme care a primit vreodată această distincţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dansatorul care a revoluţionat lumea dansului irlandez prin stilul inedit de abordare a primit, de asemenea, recunoaşterea din partea Guinness Book şi în 1999 şi în 2000. Fiind cel mai bine plătit dansator, câştigând 600.000 de dolari pe week-end şi având cea mai mare asigurare a picioarelor, de 40.000.000 de dolari. Deaorece, după cum subliniază analiştii „fenomenului Flatley”, „dacă ar exista un Premiu Nobel pentru dans, el ar trebui să-i fie dat lui Michael Flatley şi spectacolului său”.

Lord Of The Dance, cel mai de succes spectacol al lui Michael Flatley, va putea fi văzut la Bucureşti, pe 14 martie. De când au apărut, de la acel spectacol în premieră cu „Lord of the Dance" de la „The Point Theatre" din Dublin, evoluând pe mai mult de 60 de mari scene de pe mapamond, „The Lord of the Dance" şi marele lui creator Michael Flatley sunt  consideraţi cel mai mare ansamblu de dans din lume.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/6QER37hafbU" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>