PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Sănătate

Premieră. Cercetătorii timișoreni pregătesc vaccinul anti-ambrozie

Autor: | | 1 Comentarii | 253 Vizualizari
Cercetătorii de la singurul Centru de Terapii Genice și Celulare din sud-estul Europei, Oncogen, lucrează la realizarea unui vaccin pentru imunizarea persoanelor afectate de polenul de ambrozie.

 Acesta va fi primul vaccin de acest gen din lume. Medicii timișoreni au pornit în acest demers după ce au înțeles că primăriile din mai multe țări, inclusiv România, au pierdut lupta cu ambrozia, iar în fiecare an, când planta înflorește, sute de mii de oameni ajung în stare critică la spital. America, Franța, Spania, Italia sunt numai câteva exemple de țări pentru care salvarea va veni de la Timișoara.

Polenul de ambrozie este unul dintre cei mai alergeni factori

Ajutați de un specialist din Viena, cercetătorii din cadrul Oncogen au început lucrul la un vaccin care să îi imunizeze pe cei alergici la ambrozie. Oncogen a câștigat, recent, un proiect european în valoare de două milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de patru ani, în timpul căruia se vor dezvolta și implementa imunoterapii în alergia la ambrozie. Până acum, cercetătorii timișoreni coordonați de alergologul Carmen Bunu – Panaitescu au descopertit că un număr mare de pacienți cu sensibilitate clară la ambrozie nu reacționează cu preparatele disoponibile în farmacii.