ONOR la MARELE BRÂNCUŞI. Peste 500 de militari ai Armatei României au comemorat 140 de ani de la naşterea sculptorului

ONOR la MARELE BRÂNCUŞI. Peste 500 de militari ai Armatei României au comemorat 140 de ani de la naşterea sculptorului

Un eveniment prea repede trecut cu vederea, parcă, a avut loc la Târgu Jiu, judeţul Gorj. Peste 500 de militari au participat, vineri, în Ansamblul Monumental “Calea Eroilor", la o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Militarii din garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, elevi şi cadre didactice ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj şi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” de la Alba Iulia, precum şi veterani de război gorjeni au participat la ceremonia dedicată marelui sculptor, Constantin Brâncuşi.

Activitatea organizată de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor împreună cu autorităţile locale, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ne puteți urmări și pe Google News

După încheierea ceremoniei, participanţii s-au deplasat pe Calea Eroilor până la Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii,  opere ale artistului de pe meleaguri gorjene, unde au depus buchete de flori.

Reprezentantul MApN, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, a subliniat că “dragostea lui Brâncuşi pentru eroii de sub pământul Gorjului, care s-au jertfit pentru ţară, trebuie să reprezinte, pentru noi, cea mai profundă formă de păstrare a Cultului Eroilor”.

Denumirea originală a Coloanei fără Sfârşit era „Coloana recunoştinţei fără sfârşit” şi a fost dedicată soldaţilor români din Primul Război Mondial căzuţi în luptele de pe malul Jiului.

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, în satul Hobiţa, comuna Peştişani, judeţul Gorj,  A fost al  şaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuşi şi Maria Brâncuşi.