Editura Evenimentul si Capital

Opera bucureșteană, complet refăcută

Stagiunea Operei Române din București debutează cu Traviata
Autor: | | 0 Comentarii | 158 Vizualizari

Stagiunea 2014-2015 a Operei Române din București debutează pe 30 octombrie cu premiera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran. Iubitorii muzicii clasice sunt invitați într- o clădire renovată și cu o sală de spectacole îmbunătățită.

La mai mult de un an de la începerea lucrărilor, august 2013, noua stagiune marchează un moment important în istoria instituţiei şi anume redarea frumuseţii arhitecturale a clădirii. „Am făcut un studiu care presupunea remodelarea întregii incinte a Operei. Ea a fost construită în 1953 de către arhitectul Octav Doicescu. Clădirea a suferit multe intervenţii nefericite”, a povestit Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale.

Managerul a explicat că sala de spectacole, la fel ca şi Sala Palatului, avea o acustică foarte proastă. „Am realizat un studiu în acest domeniu, împreună cu un specialist german, Wolfgang Ahnert, care a elaborat un studiu asupra nevoii de îmbunătăţire a acusticii sălii. I-am respectat proiectul şi am făcut tot ce era posibil”, spune directorul. Astfel, fosa a fost dărâmată şi returnată, s-au schimbat finisajele sălii, podeaua și lojele au fost refăcute, iar mobilierul recondiționat.

Premierele stagiunii: „La fille mal gardée”, de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery (13 decembrie 2014); „Falstaff”, coregrafia Yuri Possokhov, „Petite Mort”, coregrafia Jirí Kylián.

În program sunt trecute și „Marguerite and Armand”, de Franz Liszt, „Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent (23 mai 2015), şi baletul „Giselle”, de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg (6 iunie 2015).
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro