OPERAŢIUNE ca în bancurile cu MILIŢIENI. Poliţiştii îi căutau pe INFRACTORI, iar infractorii îi urmăreau pe POLIŢIŞTI

OPERAŢIUNE ca în bancurile cu MILIŢIENI. Poliţiştii îi căutau pe INFRACTORI, iar infractorii îi urmăreau pe POLIŢIŞTI

Ca în bancurile cu miliţieni, echipajele de poliţie care îi căutau pe infractori, erau urmărite chiar de infractorii căutaţi de oamenii legii. Se întâmpla în „capitala contrabandiştilor”, o mică localitate din care se coordona comerţul cu ţigări de contrabandă din Serbia şi Ucraina.

Mulţi poliţişti au fost filaţi de infractori înarmaţi care se ocupau de protejarea zonei în care se afla „capitala contrabandiştilor”, locul în care erau ascunse adevărate depozite de ţigări de contrabandă provenite din Serbia şi Ucraina. Se întâmpla în micul orăşel Bocşa, din judeţul Caraş-Severin. Acolo, poliţiştii de la Criminalitate Organizată şi procurorii DIICOT au reuşit să pună capăt unei vaste reţele de traficanţi cu ramificaţii în toată ţara.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraş-Severin au efectuat, miercuri dimineaţă, 55 de percheziţii în localităţi din judeţ, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, prejudiciul depăşind 100.000 de euro. La percheziții, polițiștii au descoperit 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Aşa cum reiese din comunicatul DIICOT, în zona Bocşa, funcţionau trei grupuri infracţionale organizate specializate în contraband.ă, încă din anul 2015. Mambri grupării se ocupau de , coordonarea distribuţiei de ţigarete provenite din Serbia şi Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Pe parcursul investigaţiilor s-a constatat că membrii grupurilor au adoptat măsuri de conspirativitate a activităţii infracţionale, respectiv, utilizarea unui număr mare de posturi telefonice, schimbarea periodică a acestora, supravegherea zonei de acţiune, urmărirea autoturismelor suspecte de a aparţine autorităţilor de aplicare a legii”, se arată în comunicatul DIICOT. Fiecare grup infracţional a acţionat pe trei paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare şi distribuţie cu ţigări provenite din Serbia şi Ucraina.

Ţigările erau vândute pe stradă, de către ”persoane care au acţionat individual sau pe criterii familiale, cu strânse legături între ele”, dar erau distribuite şi “en detail”, prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atât în oraşul Bocşa cât şi în zonele rurale limitrofe.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare effectuate, miercuri, au fost găsite şi ridicate 240.000 de ţigări fără documente legale, arme şi carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Surse din rândul anchetatorilor declarau, miercuri dimineaţă, că cele 55 de percheziţii au loc la adresa din Bocşa, Reşiţa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin. 

Conform surselor citate, doar valoarea transporturilor de ţigări descoperite în ultimii doi ani se apropie de 100.000 de euro. Prejudiciul estimat de anchetatori este însă mult mai mare. De asemenea, 34 de persoane au fost duse la sediul DIICOT din Reşiţa.