Editura Evenimentul si Capital

Ordonanţa de urgenţă privind interceptările, respinsă în comisiile juridică şi de constituţionalitate ale Senatului

Interceptari
Autor: | | 0 Comentarii | 263 Vizualizari

Comisiile juridică şi de constituţionalitate ale Senatului au respins, marţi, ordonanţa de urgenţă privind interceptările, înregistrându-se doar patru voturi pentru, restul fiind abţineri.

Raportul comisiilor pentru respingerea ordonanţei urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată în acest caz.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a prezentat, în 12 aprilie, argumentele în favoarea ordonanţei de urgenţă, menţionând însă că este o soluţie de etapă deoarece Guvernul nu-şi permitea să creeze o 'sincopă'.

Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanţă care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria şi în faţa comisiei (...) că nu aveam altă soluţie. Guvernul a spus, în momentul adoptării acestei ordonanţe, că ceea ce face este să dea o soluţie de etapă, deci să se asigure că România, care a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă, Guvernul deci nu-şi permitea să creeze o sincopă, pe de o parte. Pe de altă parte, nu se putea găsi de pe o zi pe alta nicio altă soluţie", susţinea Raluca Prună la vremea respectivă.

Guvernul a adoptat în 14 martie, într-o şedinţă specială, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro