OSCAR 2017. SCANDAL URIAȘ înaintea decernării celor mai importante premii din industria filmului. Un REGIZOR celebru nu participă la GALĂ din cauza lui DONALD TRUMP

OSCAR 2017. SCANDAL URIAȘ înaintea decernării celor mai importante premii din industria filmului. Un REGIZOR celebru nu participă la GALĂ din cauza lui DONALD TRUMP

Controversatul ordin anti-imigrație al președintelui Donald Trump afectează și gala premiilor Oscar din noaptea de duminică spre luni, câteva personalități marcante din lumea filmului anunțând că nu vor participa. Pe de altă parte, presa americană este convinsă că marii câștigători se vor folosi de lumina reflectoarelor pentru a-și exprima din nou opoziția față de politica dusă de Casa Albă.

AFP scrie că Donald Trump nu va urmări gala Oscarurilor pentru că va fi ocupat cu găzduirea balului anual al guvernatorilor la Casa Albă, a indicat purtătorul său de cuvânt Sean Spicer.

Asta însă nu-l va împiedica, fără îndoială, pe președintele american să posteze comentarii pe Twitter, așa cum are obiceiul în ultima perioadă, mai ales dacă va face obiectul criticilor, așa cum a fost cazul cu discursul lui Meryl Streep de la Globurile de Aur, notează France Presse.

Prezentatorul ediției de anul acesta este  actorul de comedie şi realizatorul de talk-show Jimmy Kimmel. Misiunea sa este considerată una extrem de dificilă pentru că spectacolul dureză nu mai puțin de trei ore și este cel mai urmărit eveniment non-sportiv din SUA

Ne puteți urmări și pe Google News

Kimmel, în vârstă de 49 de ani, care găzduieşte show-ul "Late Night with Jimmy Kimmel,", difuzat de postul de televiziune ABC, și este pentru prima dată gazdă a premiilor Oscar, în cea mai prestigiosă noapte din industria filmului. Actorul a găzduit anterior Premiile Emmy din 2016 pentru televiziune şi American Music Awards.

"Am acceptat faptul că unii oameni vor fi dezamăgiți. Nu știu încă cine va fi", a declarat în această săptămână Jimmy Kimmel pentru New York Times.

Premiile OSCAR 2017. LISTA COMPLETĂ nominalizări

Musicalul "La La Land" a primit cele mai multe nominalizări - paisprezece-, un număr record în istoria premiilor Oscar-, în timp ce Meryl Streep a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie, la cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar.

În premieră, nominalizările pentru cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar nu au mai fost anunţate într-o conferinţă de presă, organizată în prezenţa jurnaliştilor mondeni, transmite New York Times, ci în cadrul unei prezentări înregistrate (streaming video), unde nu a existat o audienţă, care a fost difuzată pe site-ul http://oscar.go.com/ ,pe "Good Morning America" şi pe alte platforme.

Mai mulţi membri ai Academiei americane de film au anunţat nominalizările, printre care Jennifer Hudson şi Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman şi Ken Watanabe, dar şi Cheryl Boone Isaacs, preşedinta Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

După anunţul Academiei Americane de Film, Musicalul "La La Land" a primit cele mai multe nominalizări, paisprezece, un număr record în istoria premiilor Oscar, în timp ce Meryl Streep a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie.

Actorii americani Matt Damon, Jennifer Aniston şi Meryl Streep se numără printre numeroşii actori şi vedete care vor înmâna premiile câştigătorilor galei de duminică.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc duminică seară, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Prezentăm în continuare lista completă a nominalizărilor la cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle, (La La Land), Kenneth Lonergan, (Manchester by the Sea), Barry Jenkins, (Moonlight)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck (Manchester By The Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell Or High Water), Lucas Hedges (Manchester By The Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester by the Sea)

Cel mai bun film străin: A Man Called Ove (Suedia), Land of Mine (Danemarca), The Salesman (Iran), Tanna (Australia), Toni Erdmann (Germania)

Cel mai bun film de cinema: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, The Red Turtle, Zootopia

Cel mai bun design de producţie: Arrival, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Hail, Caesar!, La La Land, Passengers

Cel mai bun scenariu adaptat: Arrival, Fences, Hidden Figures, Lion, Moonlight

Cel mai bun scenariu original: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester by the Sea, 20th Century Women

Cea mai bună imagine: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun montaj: Arrival, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Moonlight

Cea mai bună coloană sonoră: Jackie, La La Land, Lion, Moonlight, Passengers

Cel mai bun cântec: La La Land - Audition, La La Land - City of Stars, Moana - How Far I'll Go, Jim: The James Foley Story - The Empty Chair, Trolls - Can't Stop the Feeling

Cel mai bun montaj de sunet: Arrival, Deepwater Horizon, Hacksaw Ridge, La La Land, Sully

Cel mai bun mixaj de sunet: Arrival, Hacksaw Ridge, La La Land, Rogue One: A Star Wars Story, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Cele mai bune efecte vizuale: Deepwater Horizon, Doctor Strange The Jungle Book, Kubo and the Two Strings, Rogue One: A Star Wars Story

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: A Man Called Ove, Star Trek Beyond, Suicide Squad

Cele mai bune costume: Allied, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Florence Foster Jenkins, Jackie, La La Land

Cel mai bun scurtmetraj animat: Blind Vaysha, Borrowed Time, Pear Cider and Cigarettes, Pearl, Piper

Cel mai bun film de animaţie: Zootopia, Kubo and the Two Strings, Moana, The Red Turtle, My Life as a Zucchini

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: Ennemis Entreniers, La Femme et le TGV, Silent Nights, Sing, Timecode

Cel mai bun lungmetraj documentar: Fire at Sea, I Am Not Your Negro, Life, Animated, O.J.: Made in America, 13th

Cel mai bun scurtmetraj documentar: Extremis, 4.1 Miles, Joe's Violin, Watani: My Homeland, The White Helmets

La La Land

"La La Land" este favorită la Oscarul pentru cel mai bun film, înaintea unor filme mai avangardiste precum "Moonlight" și "Manchester by the Sea". În același timp, dacă Damien Chazelle va câștiga statueta pentru care este favorit, el va fi, la 32 de ani, cel mai tânăr regizor care va câștiga un Oscar.

Un alt moment de interes al galei ar putea fi eventuala premiere a lui Meryl Streep la categoria cea mai bună actriță. Meryl Streep a primit în acest an cea de a 20-a sa nominalizare pentru rolul din "Florence Foster Jenkins", ceea ce o face actrița cu cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor.

Dacă va câștiga duminică, actrița de 67 de ani va intra în posesia celui de-al patrulea Oscar al carierei, alăturându-se lui Katharine Hepburn pe piedestalul actrițelor cele mai premiate la categoriile rol principal și rol secundar.

Lungmetrajul "Toni Erdmann", filmul regizoarei Maren Ade şi produs de Ada Solomon Hi Film-România, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin" la Premiile Oscar 2017.

"Toni Erdmann" tratează tema obsedantă a momentului, ruptura drastică între generaţii. Tatăl parcurge distanţa între Germania în România doar pentru a echilibra viaţa fără sens a fiicei sale. Cum se spune, face totul pentru ea. Discret sau intruziv, o urmăreşte pas cu pas în viaţa sa corporatistă din România. Drog, eşec sentimental, tranzacţii eşuate, partyuri trăznite, toate îl au drept martor "din umbră" pe tatăl care îi spune fetei sale că viaţa merită trăită şi trebuie trăită altfel.

 Ada Solomon este primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film.

„Recunoașterea filmului Toni Erdmann este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, declară producătorul Ada Solomon.

„Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, mai adaugă producătorul român.

Posesor al unui premiu Oscar pentru capodopera A Separation (2011), celebrul regizor iranian Asghar Farhadi a anunțat că nu va participa la gală, după ordinul anti-imigraţie semnat de Donald Trump, informează Variety. Filmul său "The Salesman" a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin" la premiile Oscar.

Iniţial, Farhadi a declarat că va participa la ceremonia de acordare a premiilor Oscar, pentru a susţine un discurs, însă cineastul a revenit asupra deciziei: "Totuşi, posibilitatea ca eu să particip la gala Oscar este vizată de "dacă" şi "dar", care mi se par de neacceptat. N-aş participa nici dacă s-ar face o excepţie exclusiv pentru mine", a declarat Farhadi duminică.

De asemenea, Farhadi a mai afirmat că ordinul de restricţie a călătoriilor care a fost semnat de Trump i se pare "nedrept."

Totodată, Taraneh Alidoosti, o actriţă iraniană, a anunţat că va boicota premiile Academiei Americane de Film. Decizia actriţei a venit în urma ordinului de restricţionare a intrării refugiaţilor din Siria în Statele Unite.

Actriţa iraniană a jucat în filmul „The Salesman“, nominalizat la categoria cel mai bun film străin. „Restriciţiile lui Trump asupra vizei pentru iranieni sunt rasiste. Fie ca asta va face parte dintr-un eveniment cultural sau nu, nu voi participa la Premiile Oscar 2017, în semn de protest“, a transmis actriţa printr-un tweet.

De asemenea, Natalie Portman nu va participa la decernarea Premiilor Oscar. Actriţa în vârstă de 35 de ani, nominalizată la Oscar la cea mai bună actriţă pentru filmul biografic 'Jackie', s-a retras de la participarea la ceremonia de gală din Hollywood din cauza sarcinii, aceasta fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil pe care îl are cu coregraful şi dansatorul francez Benjamin Millepied.

Actriţa a declarat: ''Din cauza sarcinii mele, nu pot participa la Gala Academiei de Film. Sunt atât de norocoasă să mă număr printre colegii mei nominalizaţi şi le urez cel mai frumos weekend.''

Natalie a absentat, de asemenea, de la gala Independent Spirit Awards din Santa Monica, de sâmbătă seară.

Vedeta este însărcinată cu cel de-al doilea său copil pe care îl are alături de soţul său, Benjamin Millepied, iar anterior a acceptat premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Oscar din 2011, când era însărcinată cu fiul său, Aleph, în vârstă de cinci ani în prezent.