Ovidiu Raeţchi(PNL): Intr-o democratie consolidata, Ponta ar fi demisionat pentru sustinerea si oferirea visteriei publice “ministrului Picasso”. Lupta cu evaziunea se duce doar impotriva celor slabi

Ovidiu Raeţchi(PNL): Intr-o democratie consolidata, Ponta ar fi demisionat pentru sustinerea si oferirea visteriei publice “ministrului Picasso”. Lupta cu evaziunea se duce doar impotriva celor slabi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi consideră că Victor Ponta este total delegitimat în lupta sa cu evaziunea fiscală din patiserii şi buticuri, în condiţiile în care, în această perioadă, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, era menţinut în Guvern si se ocupa cu spalarea banilor din spagi.

“Ceea ce vedem in ultimele zile probeaza inegalitatea absoluta in fata legii promovata de guvernul socialist Ponta. Ministrul socialist de Finante Valcov isi proteja si dosea, din varful Executivului, milioanele negre, in timp ce ANAF lupta barbateste cu micile magazine şi restaurante de cartier. Am aflat cum un om de afaceri din Suceava a fost nevoit să-şi închidă magazinul, pentru 30 de zile, pentru 50 de lei lipsă din casa de marcat, unui restaurant i s-a suspendat activitatea din cauza unei sume nedeclarate de 3 lei şi altuia, din Timişoara, pentru 15 lei. Sunt doar câteva exemple. Lupta impotriva evaziunii fiscale este un obiectiv esential pentru Romania si este absolut prioritara, dar ea pare astazi o lupta a celor bogati si corupti impotriva micilor intreprinzatori lipsiti de sprijin” , a afirmat deputatul PNL.

Raeţchi a subliniat că, într-un stat normal, Ponta ar fi fost obligat să-şi prezinte demisia, având în vedere că a fost informat de către structurile abilitate de problemele lu Darius Vâlcov si si-a asumat transant sustinerea acestuia.

“Potrivit DNA, Vâlcov a început să-şi ascundă comoara în momentul declanşării urmăririi penale împotriva sa, când era membru al Guvernului si lupta vajnic cu evaziunea. Mai mult, dacă vă amintiţi, el a fost menţinut în Executiv până în momentul în care procurorii i-au cerut arestarea. Premierul nu are autoritatea şi credibilitatea de a discuta despre diminuarea evaziunii fiscale în contextul protejării “ministrului Picasso. În orice stat normal, un premier care a învestit în funcţie un ministru cu probleme penale atat de flagrante  – fiind informat de către structurile de siguranţă naţională că este ceva în neregulă cu el – ar trebui să-şi prezinte demisia. Premierul are libertatea de a-si face echipa – chiar si sfidand avertismentele de la servicii – dar raspunde moral si politic pentru asta”, a completat Ovidiu Raeţchi.

Ne puteți urmări și pe Google News