Ovidiu Tender își joacă libertatea pentru următorii 11 ani

Ovidiu Tender își joacă libertatea pentru următorii 11 ani

Dosarul Rafo-Carom se reia, însă faptele riscă să se prescrie după ce Alina Bica ar fi intervenit pentru „albirea” afaceristului

Curtea de Apel București judecă astăzi primul termen din dosarul Rafo – Carom în care este inculpat omul de afaceri Ovidiu Tender. În primă instanță, afaceristul a primit o pedeapsă de 11 ani și patru luni închisoare. Având în vedere că urmărirea penală în acest caz a început în urmă cu 12 ani, există riscul major ca faptele de care este acuzat Tender să se prescrie.

Acest caz s-a impus în atenția opiniei publice după ce s-a observat că pe fond, la Tribunalul București, s-a „judecat” în șase ani și asta după ce a fost retrimis la pro curori. De acest dosar sunt legate și acuzațiile care au fost aduse de DNA fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. De altfel, ea a fost cea care l-a trimis pe Tender în judecată pentru înșelăciune și spălare de bani. În ultimul an, cauza a început să se amâne la nesfârșit pentru diverse motive puerile.

În acest moment, Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom. Afaceristul a denunțat-o pe Bica la DNA după ce ar fi apelat la doi dintre consilierii ei, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul Mirel Rădescu, cel care a intrat în sală de la începutul procesului, a fost schimbat de Alina Bica fără nicio explicație și înlocuit cu o altă colegă. În noile condiții, Bica ar fi insista că DIICOT ar trebui să pună concluzii de închisoare cu suspendare pentru toți inculpații, în ciuda prejudiciului uriaș. În plus, potrivit declarațiiilor de la dosar, Bica insista să se constate că faptele s-au prescris deja.

Prejudiciu uriaș, dosar plimbat pe la mai mulți judecători

În decembrie 2014, Tribunalul București l-a condamnat pe Ovidiu Tender al 11 ani și patru luni de închisoare. Complicele său, Marian Iancu, a primit o pedeapsă de 13 ani și opt luni de închisoare, în dosarul în care sunt acuzați de înșelăciune și spălare de bani. De-a lungul timpului, dosarul s-a plimbat pe la mai mulți judecători până la pronunțarea unei soluții pe fond. Cei doi ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onești și au prejudiciat-o cu 43 milioane de euro.