Pacient: Nu aș da mâncarea asta nici la porci! Bucătarul unui spital din Marea Britanie povestește care sunt mesele bolnavilor

Pacient: Nu aș da mâncarea asta nici la porci! Bucătarul unui spital din Marea Britanie povestește care sunt mesele bolnavilor

Bucătarul unui spital din Marea Britanie le-a mărturisit jurnaliștilor de la Daily Mail despre felul în care este pregătită mâncarea în unitatea medicală. Declarațiile lui scot la iveală neregulile din cantina unde se gătesc mesele pacienților.

”Pacienții îmi spun că n-ar da mâncarea asta nici la porci și au dreptate”, își începe mărturia bucătarul. ”În urmă cu doar câțiva ani îmi începeam lucrul tocând legume, punând carne în cuptor, iar pe plită făceam sosul, mirosul se răspândea pe coridoare, iar asta îi ajuta pe pacienți să aibă un apetit crescut”, își amintește bucătarul. ”Acum încălzesc o bucată de carne congelată porționată deja. După ce zace în apă, pierzându-și toată aroma, când e pusă la încălzit se arde pe margini și devine maronie. Deloc suprinzător, majoritatea mâncării ajunge la gunoi pentru că nimeni nu o mănâncă” mai spune el. De la adăpostul anonimatului, bucătarul povestește că spitalul are un nou sistem de alocare a fondurilor, astfel încât calitatea alimentelor a scăzut extrem de mult. ”Primesc plângeri de la pacienți și de la familiile lor care îmi spun că mâncarea e dezgustătoare, iar eu sunt de acord cu ei. Cel mai neplăcut moment al zilei este acela când merg cu ghiridonul cu mâncarea pe holurile spitalui, mi-e rușine să dau ochii cu pacienții”, adaugă bucătarul. ”Preparată în această manieră, mâncarea își pierde majoritatea mineralelor și vitaminelor (...) nu mai este nicio deosebire între vită, pui sau carton” mai spune acesta. ”Ce mă supără cel mai mult este faptul că servim mâncare de nici o liră pacienților în vârstă. Știu că mereu vor fi constrângeri legate de buget, însă mâncarea bună, hrănitoare este cel mia simplu mod de a-i ajuta pe oamenii bolnavi”, concluzionează bucătarul britanic.

Un studiu arată că peste nouă milioane de porții de mâncare din spitalele britanice rămân nemâncate și ajung la gunoi, astfel încât, deși tăierile de buget au fost menite să direcționeze findurile spre lucruri indispensabile, pacientul rămâne slab alimentat. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • DOSARUL PRĂBUŞIRII FNI: Pedeapsa de 15 ani de detenţie a lui Nicolae Popa, redusă la 6 ani şi 8 luni datorită noilor coduri!
  • Stareţul de la mănăstirea unde s-a ASCUNS Iulia: „La spovedanie, mi-a spus că e fugită de acasă”
  • "Dialogul surzilor". Ponta găseşte pretexte să-l blocheze pe Iohannis

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ce se întâmplă atunci când sari COARDA foarte mult | VIDEO
  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei