PAPA FRANCISC le cere credincioșilor să nu condamne persoanele DIVORȚATE

PAPA FRANCISC le cere credincioșilor să nu condamne persoanele DIVORȚATE

Papa Francisc a făcut apel, azi, ca persoanele care au cunoscut un eşec în dragoste să nu fie condamnate, ci susţinute, într-un moment în care Biserica se află în plină dezbatere cu privire la problema persoanelor divorţate care se recăsătoresc, informează AFP.

„Când dragostea nu reuşeşte, pentru că deseori nu reuşeşte, trebuie să ascultăm durerea acestui eşec, să sprijinim persoanele care au cunoscut dezamăgirea în dragoste. Nu le condamnaţi”, le-a cerut Papa credincioşilor la Vatican.

Trebuie să mergem alături de ei. Şi să nu facem analiza situaţiei lor”, a adăugat Suveranul Pontif, subliniind în acelaşi timp frumuseţea căsătoriei creştine, uniunea între un bărbat şi o femeie, „capodoperă a Creaţiei”, a mai spus el.

Problema delicată a persoanelor divorţate care se recăsătoresc este o sursă de tensiune la Vatican. În prezent, pentru Biserică, o persoană care a primit taina sfântă a căsătoriei nu poate primi comuniunea dacă se recăsătoreşte după un divorţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Multe cupluri din ţările occidentale, dar şi teologi şi episcopi, cer o relaxare a acestei reguli. În schimb, pentru alţii, precum cardinalul german Ludwig Müller, membru al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei (CDF), regulile Bisericii sunt „imposibil de schimbat”.

Această problemă sensibilă a concentrat atenţia celor 150 de cardinali recent reuniţi la Vatican şi este una dintre temele abordate într-un chestionar cu privire la familie care a fost trimis diocezelor din întreaga lume. Ea nu poate fi însă decisă înainte ca cele două sinoade privind familia să fie convocate la sfârşitul anului 2014 şi în 2015.