Parlamentarii, bombardați de mame: "Salariile şi pensiile voastre le-aţi votat în doi timpi şi trei mişcări!". "Pentru a vota legi care vă avantajează în mod direct vă mobilizaţi!"

Plenul Camerei Deputaților
Autor: | | 1 Comentarii | 515 Vizualizari

Proiectul care prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului intră mâine la vot în plenul Camerei Deputaților. Acesta a fost votat de Comisia pentru muncă din Cameră pe 8 martie, iar de atunci proiectul a fost amânat, din motive procedurale, după cum au explicat deputații. Proiectul este susținut atât de PSD cât și de PNL. Premierul Dacian Cioloș le-a cerut duminică parlamentarilor să indice sursa de finanțare. În replică, Valeriu Zgonea i-a invitat pe miniștri să găsească împreună o soluție. Între timp, mamele interesate de lege, bombardează cu mesaje pagina de Facebook a Camerei Deputaților.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Proiectul de lege majorează indemnizaţia de creştere a copilului, eliminând plafonul maxim de 3.400 de lei şi înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. De asemnea, indemnizația minimă ar urma să crească de la 600 de lei cât este în prezent până la 1000 de lei. 

Din data de 8 martie când proiectul a fost adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaților, aleșii au primit zeci de mesaje de la mame care cer vot final pe acest proiect.

Vă prezentăm câteva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a Camerei Deputaților în ultimele zile:  

Simona Popescu : "Sper că legea pentru mame se afla pe ordinea de zi pentru mâine, că se votează favorabil şi că încheiaţi tărăgănarea asta aiurea! Ar fi o bilă albă dacă se va întâmpla aşa, dar ies scântei cu lume în strada dacă trageţi în continuare de timp şi continuă discriminarea!". 

Oana Șomcutian:  "Aş dori să ştiu şi eu când veţi avea de gând să votaţi legea cu privire la concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor? Pentru a vota legi care vă avantajează în mod direct vă mobilizaţi şi sunteţi foarte eficienţi, la fel şi când este vorba de legi/ ordonanţe de urgenţă care reduc/ restricţionează beneficiile. Noi, mamele, şi pruncii noştri să înţelegem că suntem mai puţin importanţi sau ca natalitatea scăzută şi îmbătrânirea populaţiei sunt probleme care nu vă interesează?!?". 

Anca Postatny : "Vă rog să introduceţi legea pe ordinea de zi de astăzi şi să fie votată favorabil. Nu mi se pare normal să muncesc de 15 ani şi să nu-mi pot creşte copilul decent şi să stau lângă el în primii ani din viaţă. Care din voi consideră că un copil se poate creşte cu 1200lei?"

Nicoleta Danis : "Avem nevoie de decizia favorabila a propunerii legislative privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Avem nevoie să ni se răsplătească anii de muncă conform cu ce am cotizat fiecare, să știm că putem să ne creștem decent copiii. Va rugăm sa introduceți pe ordinea de zi spre vot. Vă mulțumim!". 

Corina Pavel: "Aşteptam votarea legii cu privire la concediu şi indemnizaţia lunară pentru creştere copil!!!! Cât durează votarea acestei legi ? Sau totul este doar propagandă şi praf în ochi că doar e an electoral !!!!". 

Patricia Olaru: "Votul pentru: Proiectul de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor (PL-x 74/2014) văd că a fost amânat pentru şedinţa din 21-22 martie la punctul 74 (!!!!) pe ordinea de zi. Oare discuţia pe această temă a fost doar o încercare patetică de reclama în data de 8 martie?". 

Ioana Apostolescu: " Aşa este! Aţi făcut tam-tam de 8 martie, când s-a votat proiectul privind indemnizaţiile în comisia de muncă, după care l-aţi îngropat prin sertare! Salariile şi pensiile voastre le-aţi votat în doi timpi şi trei mişcări... RUŞINE!!".

Ema Tiplea: "Să vă fie ruşine...vă fofilaţi printre legi care nu au vreo urgenţă ca să nu ziceţi că nu faceţi nimic, iar probleme într-adevăr importante le faceţi uitate sau votaţi cretinitati. Era foarte importantă legea cu fumatul, iar autostrăzile sunt varza, fermierii noştri tipa că aţi invadat piaţa cu importuri de pe urma cărora se iau comosioane grase, votaţi legi idioate câţi câini să aibă un cioban , mor copii în spitale şi habar nu aveţi de ce, sunteţi corupţi şi cercetați penal şi vă credeţi de neînlocuit, sunteţi aroganţi când vorbiţi cu oamenii care v-au votat şi care vă plătesc salariile nemeritate şi viitoarele pensii nesimițite".
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...