Editura Evenimentul si Capital

Parlamentarii europeni iau măsuri împotriva propagandei ANTI UE din partea Rusiei și a grupărilor teroriste islamiste

Autor: | | 6 Comentarii | 281 Vizualizari

Manipularea la nivel european, este subiectul tot mai des abordat. Presiunea propagandei anti UE din partea Rusiei și a grupărilor teroriste islamiste este în continuă creștere. O rezoluție în acest sens a fost adoptată miercuri, 23 noiembrie, de către membrii Parlamentului European. Scopul propagandei este de a distorsiona adevărul, de a provoca frică, incertitudine și de a diviza Uniunea Europeană.

Există un val uriaș de propagandă anti UE. Drept urmare, parlamentarii europeni propun întărirea echipei de comunicare strategică. Mai exact, aceștia propun investiții solide în educarea publicului, în jurnalism de investigație și creșterea nivelului de înțelegere și filtrare a informației.Scopul Rusiei este să divizeze

Odată cu anexarea Crimeei și începutul războiului hibrid din Donbas, propaganda rusească în statele membre ale UE a devenit foarte puternică. Kremlinul a folosit multiple instrumente pentru aceasta. Think-tank-uri, posturi TV în mai multe limbi (ex. Russia Today), pseudo-agenții de presă și servicii multimedia (ex. Sputnik), social media și „trollii”, au făcut front comun pentru a discredita valorile democratice, a diviza UE și de a crea percepția de state eșuate în cadrul Uniunii Europene.

În rezoluție se mai menționează că Moscova finanțează partide anti UE, de extremă dreaptă și partide populiste.

  Daesh ochește Uniunea Europeană

Parlamentarii europeni vor să contracareze propaganda din partea Daesh, care are drept scop radicalizarea cetățenilor statelor UE și recrutarea acestora în rândul său. Una din măsurile propuse este de a coopta voci puternice din comunitățile musulmane, care ar destructura propaganda Daesh.

  Rezoluția a fost aprobată cu 304 voturi pro, 179 – contra și 208 abțineri, titrează unimedia.info.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro