Patriarhia Română: Duhovnicul fetei dispărute nu a făcut nimic care să i se reproșeze

Patriarhia Română: Duhovnicul fetei dispărute nu a făcut nimic care să i se reproșeze

Declarația a fost făcută astăzi de preotul Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a răspuns astfel întrebărilor dacă, în cadrul Bisericii, va fi chestionat în legătură cu acest caz preotul paroh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, potrivit mediafax.ro.

Referitor la faptul că duhovnicul le-a prezentat poliţiştilor, după dispariţia fetei, un mail în care aceasta îl anunţa că vrea să plece la mănăstire, Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aştepte până împlineşte 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a mai precizat că nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaş, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat mănăstirile din ţară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele, dar nu a primit deocamdată vreo veste în acest sens, a mai spus părintele Stoica, precizând că ţine legătura cu colegii săi pentru localizarea fetei, dacă aceasta se va îndrepta spre o mănăstire. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Tatăl ELEVEI DISPĂRUTE acuză ”cercuri extremiste”. Poliția a REFĂCUT o parte din traseul Iuliei. Noi informații despre caz
  • Reconstituirea traseului fetei de 15 ani care a dspărut miercuri în Bucureşti
  • Tatăl elevei care a dispărut în Bucureşti: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa"