Patru universităţi din ţară intră în lichidare. Anunţul făcut în şedinţă de Guvern.

Patru universităţi din ţară intră în lichidare. Anunţul făcut în şedinţă de Guvern.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri noul nomenclator al domeniilor şi specilaizărilor de studii universitare şi a structurii instituţiilor superioare pentru anul universitar 2014-2015

Mihnea Costoiu, ministrul delegate pentru Învământ Superior a anunţat că patru universităţi din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara au intrat în lichidare. De asemenea 135 de specializări de la mai multe universităţi au intrat în lichidare. Măsura ar urma să sporească credibilitatea învăţământului superior.

Universiţăţile care au intrat în lichidare sunt universităţi private care din toamnă nu vor mai organiza examen de admitere. Este vorba despre Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti. Universitatea Financiar Bancară din Bucureşti, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi şi Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara.

De asemenea ministrul delegate  a afirmat că Universitatea Biotera, Universitatea "Gheorghe Cristea" din Bucureşti şi Universitatea "Apolonia" din Iaşi se află sub monitorizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trebuie să adoptăm măsuri tranşante pentru a asigura un învăţământ superior de calitate în România, iar acest lucru înseamnă inclusiv intrarea în lichidare a specializărilor care nu sunt conforme cu standardele. În ultimii doi ani am decis lichidarea a 321 de programe de studiu, 12% din total. Facem acest lucru, în primul rând, pentru studenţi! Avem obligaţia să le oferim studenţilor programe de cea mai bună calitate” a declarat Mihnea Costoiu pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ministerul Educaţiei a publica şi o listă cu specializările propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Patru universităţi din Cluj-Napoca se află pe lista neagră a ministerului.