Paul Petrovan, prefectul Capitalei: „Arena Naţională nu trebuia închisă”

Paul Petrovan, prefectul Capitalei: „Arena Naţională nu trebuia închisă”

Cel mai mare stadion din țară, ridicat cu 234 de milioane de euro, are lacătul pe ușă după fiecare meci

Stadionul de cinci stele al Capitalei nu este funcţional la maximum. Deşi este o construcţie impunătoare, cu spaţii foarte multe, Arena Naţională pare locul interzis tuturor celor care au aşteptat zeci de ani pentru ca Bucureştiul să aibă un asemenea stadion. Asta din cauză că, după fiecare meci organizat pe acest teren, porţile imense de fier se închid, iar zăvorul este tras şi blocat de un lacăt.

Pe alte stadioane din Europa, oamenii au acces și chiar ies să se relaxeze, să bea o cafea la restaurantele din incintă, să viziteze muzeele sau chiar să îşi boteze copiii, pentru că unele au şi biserică. Arena Naţională suferă la acest capitol. ,,M-aş astepta la un management mai activ la Arena Naţională. Pentru mine e de neînţeles de ce se închid porțile după fiecare meci, când ar putea fi o zonă unde să se plimbe toată lumea, o zonă de promendă. În Timișoara, de unde vin eu, toată lumea se plimbă în jurul stadionului”, ne-a declarat Paul Petrovan, prefectul Bucureștiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Paul Petrovan

Târguri în zona stadionului

Prefectul crede că oraşul a pierdut la capitorul imagine din cauza închiderii stadionului, deşi nu e nimic regretabil să se joace meciuri de fotbal şi în alte oraşe. „S-a acredidat ideea nereală că acoperişul arde ca o torţă. Dacă nu arde în Germania, unde s-a folosit, înseamnă că nu arde nici aici. Problema a fost că nu ştiau în ce categorie să-l încadreze. Ar fi distractiv, dacă n-ar fi trist, dar era cât pe ce să schimbăm acoperișul, decât să schimbăm normativul. E ca ăla cu drobul de sare”, a mai spus Petrovan, care este de părere că, acolo, edilii ar putea deschide târguri, mai ales că este o zonă prielnică datorită mijloacelor de transport în comun.

Închis patru luni

● construcția stadionului a început în anul 2008;

● are o capacitate de 55.634 de locuri;

● deschis oficial pe 6 septembrie 2011;

● închis pe 6 noiembrie 2015;

● pe 14 martie 2016, Ministerul Dezvoltării a dat avizul pentru materialul din care e confecționat acoperișul Arenei Naționale, astfel că stadionul a fost omologat.