Editura Evenimentul si Capital

DURERE CUMPLITĂ: Pe aeroportul din Dusseldorf s-au auzit urletele înfiorătoare ale părinților

Autor: | | 0 Comentarii | 1773 Vizualizari

Spuneau că abia așteaptă să ajungă acasă, că le e dor de familie și că se întorc încărcați de cadouri și suveniruri din cea mai frumoasă excursie în care fuseseră vreodată. Mulți dintre cei 16 elevi care și-au pierdut viața în Alpi au transmis rudelor și prietenilor mesaje de pe telefoanele mobile, cu puțin timp înaintea de producerea catastrofei.

Elena Bless avea 16 și era elevă a liceului din micuța localitate Haltern am See. O „fată superveselă” care visa să meargă la universitate și să călătorească. ”Am vorbit pe WhatsApp și Snap Chat și era super încântată de excursie. Spunea că s-a simțit extraordinar. Îmi trimitea poze cu grupul din toate locurile în care mergeau. Se distrau super”, a declarat Philippa, cea mai bună prietenă a Elenei și, totodată, colegă de clasă. Elevii se întorceau dintr-o excursie de șapte zile. Fuseseră găzduiți de familii din Llinars del Valles, un orășel pitoresc de lângă Barcelona.

”Elena studia spaniola și era fericită. De fapt, mereu părea fericită și avea întotdeauna o atitudine pozitivă. Erau cu toții fericiți și nerăbdători să ajungă cât mai repede acasă mai ales că aveau tone de poze să ne arate și o grămadă de lucruri de povestit”, a mai spus Philippa.

S-au zdrobit însă cu tot cu poze, telefoane și idealuri de versanții spre care i-a dus nebunia unui concetățean de-al lor, copilotul Andreas Lubitz, nu cu mult mai mare decât frumoșii adolescenți din Haltern.

„Pur și simplu nu-mi vine să cred că nu se vor mai întoarce niciodată”, a mai spus colega Elenei izbucnind în lacrimi.

Mama Elenei, Annette Bless, a confirmat că fiica sa este unul din cei 16 elevi de la bordul avionului, adăugând „sunt prea distrusă să mai pot spune și altceva”.

Mulți dintre pasagerii care s-au îmbarcat, în ziua accidentului, de pe aeroportul din Dusseldorf au auzit urletele înfiorătoare ale părinților în momentul în care au aflat ce s-a întâmplat cu avionul copiilor lor. Au fost luați de autorități și duși într-un birou, dar țipetele lor de disperare au răzbătut prin pereți.

„Eram la ore când ne-au spus că școala se închide din cauza unei probleme foarte serioase. Nu știam despre ce e vorba. Am ieșit și am văzut oameni plângând în hohote și spunând ceva despre un avion căzut. Mi se părea un coșmar”, a povestit Philippa

Un alt elev, Malin, povestește că un prieten i-a trimis un SMS în care îi spunea că s-a întâmplat ceva îngrozitor cu un avion. ”La școală era haos. Toată lumea plângea și strigă „O, Doamne”. A fost groaznic. Toți erau șocați”, a povestit tânărul în vârstă de 17 ani. 

De când a aflat ce s-a întâmplat cu elevii săi, profesorul Ulrich Wessel nu a mai închis ochii. ”Cel mai tare mi-a fost teamă de întâlnirea cu elevii, de privirile lor și de faptul că nu-mi voi găsi cuvintele ca să le explic ce s-a întâmplat cu prietenii lor”, spune profesorul.

”Sunt șocat și nu mai am cuvinte să spun ce simt”, declară primarul orașului, Bodo Klimpel, adăugând: ”L-am văzut doborât de durere pe soțul uneia din tinerele doamne profesoare care îi însoțeau pe elevi. Erau căsătoriți abia de șase luni”

Pe treptele școlii numărul florilor, lumânărilor și al mesajelor crește neîntrerupt. Este zguduitoare imaginea de mormânt uriaș pe care o poartă cu ușoară stinghereală, parcă puțin vinovat liceul din Haltern.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro