Pe blogul lui Robert Turcescu au fost publicate DOCUMENTE FALSE . Într-o mărturisire postată acolo jurnalistul "a RECUNOSCUT" că a fost ofiţer acoperit la Direcţiei Informaţii Militare şi va face dezvăluiri la B1 TV, de la ora 21.00

Pe blogul lui Robert Turcescu au fost publicate DOCUMENTE FALSE . Într-o mărturisire postată acolo jurnalistul "a RECUNOSCUT" că a fost ofiţer acoperit la Direcţiei Informaţii Militare şi va face dezvăluiri la B1 TV, de la ora  21.00

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. El a făcut această "mărturisire şi spovedanie", pe blogul său, iar de la ora 21.00 va oferi detalii suplimentare la B1 TV, în emisiunea Sorinei Matei, "Actualitatea românească". Textul postat pe blog are însă o mare problemă, datele personale din documentele prezentate nu corespund cu cele de la Registrul Comerţului. Verificările reporterilor EVZ indică faptul că documentele militare sunt completate cu date personale false. Arhivele oficiale în care au fost verificate datele de pe livretul militar conţin alt CNP.

Robert Turcescu a publicat livretul său militar şi câteva din statele de plată, unde se poate vedea cam ce sume ar fi primit în perioada în care ar fi fost ofiţer sub acoperire.

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publica. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu pe blogul personal.

Postarea de pe blogul jurnalistului naşte numeroase controverse, foarte mulţi considerând mesajul drept o glumă. Sunt voci care nu exclud varianta ca blogul jurnalistului să fi fost spart de hackeri, deoarece Robert Turcescu a negat vehemnt de fiecare dată când s-a adus în discuţie acest subiect. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul Robert Turcescu are telefonul închis şi nu aputut fi contactat pentru a explica situaţia. Verificările făcute de departamentul de investigaţii de la EVZ au descoperit neconcordanţe între datele personale din documentele militare postate pe blog de Robert Turcescu şi alte documente pe care acesta le-a prezentat când şi-a înregistrat firmele la Registrul Comerţului.

"Întrucât nu am satisfăcut stagiul militar şi nu am solicitat niciodată să fiu încorporat, consider că ne aflăm în faţa unei regretabile erori, pe care o consider, încă, făcută accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane", spunea Robert Turcescu în 2012.