Editura Evenimentul si Capital

Pedofilul care și-a pus poză de „Frumos” pe Facebook ca să agațe puștoaice

Ion Nae (foto sus) și-a pus o poză falsă pe profi lul de Facebook și pretindea că deține un BMW de lux.
Autor: | | 1 Comentarii | 2973 Vizualizari

Un individ în vârstă de 41 de ani seducea adolescente pe rețeaua de socializare, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, le șantaja și le punea să facă, prin telefon, perversiuni inimaginabile.

Escrocul sentimental se numește Ion Nae, are 41 de ani și este din județul Dâmbovița. Până ieri după-amiază, când a fost aruncat după gratii, suspectul care nu avea un loc de muncă, locuia la țară, întro cameră din imobilul mamei sale, alături de o soră de-a sa și copiii acesteia, unul de 24 de ani, handicapat, celălalt în vârstă de 14 ani.

Aceasta din urmă avea un calculator primit de la școală și, pe acel calculator, Ion Nae, susțin anchetatorii, l-a inventat pe „Gabriel”, un tânăr chipeș, de aproape 20 de ani, putred de bogat. A luat mai multe fotografii ale unui tânăr necunoscut, ale unor mașini de lux un BMW X6 și un Audi Q7, cu numerele blurate, și a creat două conturi, începând să ceară prietenia a sute de adolescente.

Le spunea că este din Ploiești, dar locuiește în Suceava, într-o vilă alături de mama sa, tatăl său, un prosper om de afaceri, decedând acum trei ani, în noaptea de Revelion, în Anglia. „Prințul” din fotografie le mărturisea noilor prietene virtuale că a moștenit firma de construcții a tatălui său, conturile și mașinile de lux, dar cu toate astea este singur și nefericit. Le mai spunea că este „open mind” și e de părere că relațiile virtuale se pot transforma în adevărate povești de dragoste, mai ales că, vezi Doamne, în funcție de domiciliul fetei cu care vorbea, urma să ajungă chiar în acea zonă în viitorul apropiat și să stea o perioadă mai îndelungată, cu afaceri.

„Mă iubești cu adevărat”

Nu avea timp, însă, să intre toată ziua pe Facebook, fiind ocupat până peste cap cu afacerile, iar din acest motiv le cerea victimelor numerele telefoanelor mobile. „Gabriel” le ținea ore în șir la telefon și le povestea de iubirea adevărată, iar adolescentele îi cădeau în plasă.

Când prelua controlul asupra situației, trecea la etapa a doua: „Folosind la început șantajul sentimental: «Faci să-mi demonstrezi că mă iubești cu adevărat», inculpatul a îndrumat și determinat mai multe minore, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, să se fotografieze în ipostaze cu vădit caracter sexual, în care acestea să apară dezbrăcate, în poziții cu un comportament sexual explicit, și să-i trimită ulterior fotografiile, pe care inculpatul le deținea și stoca în vederea distribuirii sau expunerii. Ulterior, profitând de existența acestor imagini compromițătoare, inculpatul încerca să constrângă victimele să comită acte de natură sexuală asupra propriului corp sau asupra altor minori. În situația în care, la un moment dat, victimele nu răspundeau cererilor inculpatului, acestea erau șantajate cu faptul că fotografiile lor vor fi prelucrate cu ajutorul unui program informatic, pentru a obține niște fotografii compromițătoare, care ulterior ar fi putut fi distribuite pe rețeaua Facebook sau prin afișare în comunitatea de unde proveneau acestea”.

Își șantaja victimele

Surse judiciare ne-au mărturisit că inculpatul le cerea victimelor sale să facă fel de fel de perversiuni sexuale, chiar în timp ce vorbeau cu el la telefon, șantajându-le că în caz contrar părinții, prietenii, colegii și profesorii de la școală vor afla de imaginile compromițătoare cu ele. „Activitatea infracțională imputată inculpatului Nae Ion, la care am făcut referire, s-a îndreptat așadar asupra unor copii, cu vârste cuprinse între 11 si 15 ani, care nu au definită scara de valori și, prin urmare, nici maturitatea de a realiza la adevărata dimensiune situațiile în care s-au lasat angrenați și nici de a riposta în conformitate cu propriile lor interese la factorii externi perturbatori, care îi deviază cursul firesc al vieții”, explică reprezentanții DIICOT.

Anchetatorii s-au crucit când au văzut ce are în calculator

Ion Nae a fost săltat din județul Dâmbovița încă de marți, însă anchetatorii au așteptat să-i facă percheziție informatică telefonului și calculatorului pe care suspectul lor le folosea. „În urma percheziției informatice asupra sistemelor ridicate de la inculpat au fost identificate mai multe tipuri de fișiere foto/video reprezentând materiale pornografice cu minori/adulți, unele dintre acestea conținând imagini în care minori/adulți realizează contacte sexuale cu animale, aspect care denotă preocuparea inculpatului Nae Ion față de ceea ce înseamnă acte sexuale cu persoane minore și nevoia bolnăvicioasă a acestuia de alimentare, nu numai fizică, dar și psihică, cu astfel de scene în care sunt imortalizate anomalii, lucruri deviante care incită la comportamente periculoase”, se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate