Pentru că nu ştii ce mănânci: Alimentele din cauza cărora POŢI MURI cu zile

Pentru că nu ştii ce mănânci: Alimentele din cauza cărora POŢI MURI cu zile

Potrivit unora dintre statisticile realizate la nivel mondial, milioane de persoane mor pentru că nu ştiu cu ce se hrănesc.

Unele alimente, deşi par sănătoase, pot conţine substanţe care, în cantităţi mari,  provoacă multe neplăceri. Majoritatea “delicateselor ucigaşe” provin de Asia.

Spre exemplu, seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numită amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică, după cum nota Health.com. Merele, perele, mago, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Deşi ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi.

Se înverzesc

Ne puteți urmări și pe Google News

Altă problemă o constituie cartofii. Când sunt expuşi la prea multă lumină, ei se înverzesc şi produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi că, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devenind periculoşi. De asemenea fasolea roşie negatită este contraindicată, deoarece conţine o toxină naturală numită lectină.

Dacă nu ştiaţi, rubarba este vândută în supermarketuri special fără frunze, care sunt extrem de toxice. Cea mai periculoasă mâncare conform specialiştilor este Fugu, cunoscut în Occident drept peştele balon. Dacă nu este corect pregătit peştele balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei ruseşti. Numai bucătarii acreditaţi au dreptul de a prepara şi servi Fugu.

Cu cele 8 tentacule

O altă delicatesă care poate ucide este caracatiţa. Cu cele 8 tentacule şi zeci de ventuze caracatiţa este o delicatesă greu de înghiţit. Conform credinţei populare asiatice, cei care mănâncă delicatesa vor fi mai puternici şi mult mai energici. Efectele benefice ale caracatiţei nu a fost stabilite, dar de-a lungul timpului s-a constatat că rata decesului în urma consumului de caracatiţă este crescută. Deşi este aliment de bază în multe ţări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele şi rădăcinile conţin o toxină letală, chiar şi în doze mici. În lume există multe alte alimente ale căror calităţi negative sunt încă în stadiul de cercetare.