Pentru ce va plăti VODAFONE 7,2 miliarde de euro

Pentru ce va plăti VODAFONE 7,2 miliarde de euro

Grupul britanic Vodafone a ajuns astăzi la un acord pentru preluarea celui mai mare operator de cablu din Spania, Ono, în schimbul sumei de 7,2 miliarde de euro, transmite Agerpres.

Prin preluarea Ono, Vodafone marchează cea de a treia achiziţie a unei companii europene din domeniul serviciilor de cablu în ultimii doi ani. Grupul britanic a demarat un program de modernizare a reţelelor şi achiziţionarea de active acolo unde consideră necesar, după ce şi-a vândut divizia sa din SUA pentru 130 de miliarde de dolari.

Ono oferă servicii de telefonie fixă şi mobilă, televiziune prin cablu şi internet pentru 1,9 milioane clienţi în 13 din cele 17 regiuni ale Spaniei şi are cea mai mare reţea de fibră optică din Spania, conectând 7,2 milioane de gospodării.

Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News