Editura Evenimentul si Capital

Percheziții la Primăria Capitalei. Este vizat directorul general Infrastructură și Servicii

14-05/madalin-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 853 Vizualizari

Procurorii DNA fac mai multe percheziții la Primăria Capitalei. Este vizat directorul generalal de Infrastructură și Servicii, Mădălin Ionică Dumitru. În acest moment, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 20 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale și la instituţii publice. Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, calculatoarele mai multor angajați sunt vizate, cel a lui Dumitru a fost sigilat, iar în anchetă ar fi vizat și directorul adjunct al Direcției, Ion Dedu.

Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat prefenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări, au precizat surse judiciare. Procurorii fac percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte adrese, urmând să ridice mai multe documente care au legătură cu acest caz. Potrivit primelor date și un director adjunct de la primărie este vizat de anchetatori, existând suspiciuni de corupție.

Procurorii ridică documente, iar apoi vor fi duse la audieri mai multe persoane din cadrul instituției. Conform unui comunicat al DNA, există suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2014, a unor fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie, fiind vizaţi funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici. În acest moment sunt efectuate percheziţii domiciliare în 20 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei.

Avere consistentă

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din iunie 2013, Mădălin Dumitru are două terenuri intravilane, unul în judeţul Dâmboviţa şi altul în Bucureşti, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, respectiv 220 de metri pătraţi, cumpărate în 2003 şi, respectiv, 2004. Directorul Direcţiei Infrastructură mai deţine trei apartamente în Bucureşti, în suprafaţă de 42, 45 şi 65 de metri pătraţi, cumpărate în 1996, 2006 şi 2007, două case de locuit, de 200 şi, respectiv, 240 de metri pătraţi, în Capitală şi Ilfov, cumpărate în 2006 şi 2002, precum şi un spaţiu comercial de 1.000 de metri pătraţi, în Dâmboviţa, cumpărat în anul 1996. Mădălin Dumitru a menţionat în declaraţia de avere că are datorii de 270.000 de euro şi, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente în 2036 şi 2031, precum şi de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.

Afaceri de succes

Dumitru a încasat în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, 30.400 de lei în baza contractului de muncă de la Primăria Capitalei, iar soţia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei. Acesta a menţionat în declaraţie şi veniturile din alte surse, respectiv trei antecontracte de vânzare în urma cărora a încasat 150.000 de euro şi 500.000 de lei.

Directorul este suspectat că ar fi făcut plăți ilegale dar și către firma apropiată familiei sale și că ar fi beneficiat de lucrări chiar și la casa părintească din partea firmelor care aveau contracte cu Municipalitatea. Cert este că directorul aviza orice investiție din București: reabilitare străzi, linii ramvai, poduri, pasaje rutiere, sau orice altă investiție din Capitală.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate