PERCHEZIŢII-ŞOC. Doi AVOCAŢI sunt acuzaţi că au înfiinţat FIRME-FANTOMĂ. Prejudiciu URIAŞ

PERCHEZIŢII-ŞOC. Doi AVOCAŢI sunt acuzaţi că au înfiinţat FIRME-FANTOMĂ. Prejudiciu URIAŞ

Două cabinete de avocatură şi sediul unui cabinet individual de insolvență sunt percheziţionate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice a IGPR, într-un caz de evaziune fiscal şi spălare de bani. Anchetatorii ridică documente de la 10 societăți comerciale prin intermediul cărora s-ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului București şi județului Ilfov, transmite Poliţia Română.

De asemenea, polițiștii ridică documente de la 10 societăți comerciale, două cabinete de avocatură și un cabinet individual de insolvență.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, că sunt vizate cabinetee de avocatură Mihai Grogoriu, din sector 4 şi Anca Nela Dîrnea, din Voluntari. Cei doi avocaţi sunt acuzaţi că au înfiinţat firme-fantomă prin intermediul cărora s-au derulat operaţiui financiare ilegale. De asemenea, poliţiştii au descins şi la firma de insolvenţă Tudoriţa Tigva, din Sectorul 3 al Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că reprezentanții unor societăți comerciale, ce și-au desfășurat activitatea în domeniul importului și comercializării de produse textile, au creat un circuit financiar illegal, fiind acuzaţi de evaziune fiscală, spălare a banilor și cesiune fictivă a societăților comerciale.

Activităţile ilegale se desfășurau prin neînregistrarea tuturor operațiunilor comerciale efectuate și transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute la o societate în scopul sustragerii de la urmărirea penală, a precizat Poliţia Română.

Mai eact, în contabilitatea acestor societăți, controlate de aceeași persoană, nu ar fi fost înregistrate toate livrările efectuate pe teritoriul României sau au fost înregistrate livrări sub valoarea reală a mărfurilor, cea mai mare parte din sumele de bani încasate urmare acestor operațiuni fiind retrase ulterior, în numerar, de această persoană, din conturile bancare ale societăților.

Polițiștii pun în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele vizate de anchetatori urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – D.I.C.E.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 2.000.000 de lei.