Piedone a făcut datorii de 70 de milioane de euro

Piedone a făcut datorii de 70 de milioane de euro

Consiliul Local al sectorului 4 şi edilul Cristian Popescu Piedone au îndatorat primăria cu aproximativ 70 de milioane de euro.

Banii, luaţi pe credit, au fost folosiţi pentru spaţii verzi, străzi reabilitate şi parcuri. În timp ce unii locuitori cred că atâta timp cât se vede parcul, floarea şi strada nu contează câţi bani s-au dat, alţii spun că nu ar fi trebui irosite asemenea sume.

"Îmi place să am parc, dar trebuie să gândim cât costă şi ce s-ar putea face cu acei bani. Sunt investiţii necesare, un parc între blocuri, o piaţă... Însă nu văd rostul pietrelor care au răsărit în scuarurile bulevardelor", a explicat domnul Marian, pensionar şi locuitor al sectorului 4 al Capitalei. Fiecare locuitor, îndatorat cu 250 de euro

De asemenea, mulţi spun că investiţia făcută în Parcul Tineretului a fost utilă, însă becurile montate pe Calea Văcăreşti şi dinozaurii de verdeaţă puteau să lipsească. Cert este că primăria a început să se îndatoreze în 2005, când autorităţile locale au decis să împrumute 40 de milioane de lei, iar în 2007, Consiliul Local a decis să suplimenteze creditul cu încă 162 de milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi pentru că banii nu au ajuns, în 2009, autorităţile au decis să mai îndatoreze locuitorii cu încă 100 de milioane de lei. În contextul în care sectorul 4 are o populaţie de 300.000 de locuitori, primăria a îndatorat fiecare locuitor cu aproape 250 de euro.