„Pilă“ Stoica dăruieşte masa tricolorilor cu peşte

„Pilă“ Stoica dăruieşte masa tricolorilor cu peşte

Prenumele (Viorel) i s-a pierdut în fumul gros al grătarului federal.

E apelat după poreclă, „Pilă“, şi este cel mai „selecţionat“ personaj din fotbalul românesc. Prieten cu Mircea Sandu, a urcat în avion alături de Generaţia de Aur, dar nu-i lasă „la greu“ nici pe Mutu şi Chivu.

„Pilă“ Stoica (în vârstă de 65 de ani) apare mereu în fruntea listei cu atârnători federali, fiind nelipsit de la toate deplasările importante. EVZ l-a găsit pe „Pilă“ Stoica în urmă cu opt ani, după meciul de tristă amintire cu Italia (0-2 în „sferturile“ Europenelor din Belgia şi Olanda). Atunci, de supărare, băuse până a făcut pe el. Paşii reporterilor noştri s-au intersectat din nou cu faimosul personaj la Euro 2008. „Eu dau bani la fotbal, nu primesc!“ EVZ: Domnule Stoica, de când vă cunoaşteţi cu Mircea Sandu? „Pilă“ Stoica: Îl ştiu din 1971. Sportul Studenţesc venea în cantonament la Constanţa, iar eu mă ocupam de organizare. Mă ocupam cu astea fiindcă eram şef la Eforie, la un hotel unde în anii ’60 trăgea des Gheorghiu-Dej. Apoi, ca şi conducător la Farul Constanţa, între 1987 şi 1989, am păstrat legăturile cu dânsul. Pentru mine, înainte de Revoluţie, nu era greu de ieşit din ţară! Doar că nu erai plătit prea bine. Cum reacţionaţi când este înjurat prietenul dumneavoastră pe stadioane? Cum să reacţionez? Fiecare are şi bune, şi rele. E treaba fiecăruia ce face. Cu ce vă ocupaţi în prezent? Răspund de fotbalul pe plajă la Federaţia Română de Fotbal. Sunt oficial al FRF. Ultima acţiune a acestei naţionale m-a costat 20.000 de euro. Eu dau bani la fotbal, nu primesc! Nu păreţi deranjat de porecla de „atârnător federal“... M-am obişnuit cu ea. Presa e răutăcioasă cu mine. Îmi plătesc singur deplasările, să ştiţi. Depinde de meci, fiindcă nu mă duc la toate. Merg doar la cele importante. Unele mă costă 3.000 de euro, altele 4.000... N-am lipsit de la niciun turneu final din 1986 încoace! Mă ştiu cu mulţi oameni din fotbalul românesc. Spre exemplu, sunt prieten cu Cornel Dinu. La înmormântarea lui Florea Dumitrache, Dinu m-a pus în capul mesei. I-am zis: „De ce mă pui, mă, aici? Ori urmez eu?“.

„Sunt un fel de Emil Constantinescu al fotbalului!“ Să revenim la naţională. Cât aţi plătit pentru deplasarea alături de naţională? (linişte) E adevărat că-l aprovizionaţi pe Mircea Sandu cu vin? Nu este adevărat. Naşu’ are mai mult vin decât mine! Sigur vă spun acest lucru! Deţine o podgorie. N-are nevoie de nimic de la mine. Are o moştenire din partea soţiei, la Recaş, unde are o plantaţie de viţă-devie. Locuiţi în cantonamentul naţionalei, alături de jucători? Cum e acolo? E frumos! Mă simt bine. Sunt condiţii super. Ce dacă nu există aer condiţionat în camerele de hotel? Mai bine că nu este aer condiţionat, că poate răceau băieţii! Jucătorii cum vă percep? Ca pe unul de-al lor? Mă înţeleg bine cu băieţii. Sunt prieten cu ei, cum sunt prieten cu mulţi foşti sau cu alţi actuali fotbalişti. La Mogoşoaia, înaintea plecării la Euro, am dat echipei o masă cu peşte. Dacă trec de grupe, le mai dau una. Cadou din partea mea! De ce vi se spune „Pilă“? Porecla mi se trage din facultate. Eram student şi mă luam de toată lumea. Le ziceam: „Bă, voi aveţi cu toţii pile aici?“. Am fost student la Geologie. Sunt un fel de Emil Constantinescu al fotbalului!

Ne puteți urmări și pe Google News

Viorel „Pilă“ Stoica, „atârnător“ federal: "Răspund de fotbalul pe plajă la FRF. Sunt oficial federal! N-am lipsit la niciun turneu final din ’86"încoace.

ULTIMELE ŞTIRI DE LA EURO 2008: COMENTARIUL MECIULUI ITALIA - ROMÂNIA Egal pentru Germania

Fiii Imperiului Roman

„Copiii“ lui Ianovschi COMENTARIUL MECIULUI OLANDA - FRANŢA ------------------------------------------------------------------------

Chivu: „Actuala echipă nu e de rataţi!

Minunea lui Bilici a calificat Croaţia

Minutul care a schimbat tot

Cu cine ţinem azi

CRISTIAN DELCEA: Cine cântă mai tare?

România - Italia, al treilea război daco-roman